Kreta-Kurt bag Generalens fald

Kurt Lassen er navnet på forfatteren bag bogen, der førte til Generaldirektørens fald. Lassen er tidligere chef i DR, men skriver nu den ene biografi efter den anden.

Som ung elev på Jydske Vestkysten måtte Kurt Lassen ringe hjem til chefredaktøren og indrømme, at han efter en hård dags nat var havnet på Kreta. Siden er episoden blevet en vandrehistorie og tilnavnet "Kreta-Kurt" klæber i journalistkredse til forfatteren bag biografien "Plummer. Summen af Kardemommen". I dag er journalisten blevet forfatter, 45 år, gift og far til to.

Dr chef

Kurt Lassen er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole. Han har arbejdet som reporter og kommentator på Berlingske Tidende i perioden 1992-98 og blev redaktionschef på DR Sporten i 2006. Kurt Lassen forlod DR, da han fik frataget sin cheftitel i 2008. Som sportsjournalist har han rejst med fodboldlandsholdet og dækket OL, Tour de France og Wimbledon, inden han slog sig ned som forfatter.

Forfatter

Siden tiden i DR har Kurt Lassen opbygget et forfatterskab med biografier om populære sportsstjerner som Thomas Gravesen, Morten Olsen, Nicklas Bentner og Caroline Wozniacki. Biografierne er ifølge Berlingske alle blevet til, selv om hovedpersonerne ikke har ønsket at deltage. De er da heller ikke blevet mødt med hverken kritiker-jubel eller kø foran boghandlerne.

Grænseoverskridende

Med Plummer-bogen overskrider Lassen en journalistisk grundregel ved at offentlige samtaler, der var aftalt som fortrolig baggrund. Ved at optage og trykke Kenneth Plummers åbenhjertige betragtninger fra et mentalt omklædningsrum, hvor den ikke får for lidt, opnår forfatteren betydelig chok effekt. Lassens brug af anonyme kilder blandt de 100 fyrede chefer i Plummers regeringstid er ligeledes diskutabel, idet de anonyme kilder jo omkostningsfrit kan udbasunere deres syn på generalen. Resultatet er i hvert fald blevet en bog, der fyger med påstande og beskyldninger - og tegner et ubehageligt billede af magtkampe på DRs direktionsgange.

Konsekvenser

Plummer-bogen har allerede på udgivelsesdagen ført til Generaldirektør Kenneth Plummers fald. Spørgsmålet er nu, om Kurt Lassen får mere end verdens bedste PR ud af sin bogudgivelse. Bliver bogen en blockbuster, eller blot 15 sekunders berømmelse for Kreta-Kurt? I hvert fald vil Lassens kontroversielle metoder føre til, at nyfortolkningen af begrebet "baggrund" og brugen af anonyme kilder kommer til klæbe til hans navn.

Facebook
Twitter