Kritikerpris til dansk film i Berlin

Filmkritikernes sammenslutning tildelte den danske "En familie" sin pris i Berlin. Her venter måske mere hæder, når juryen lørdag uddeler guld- og sølvbjørne.

Den danske spillefilm "En familie" blev fredag hædret med kritikerprisen af Fipresci, den internationale sammenslutning af filmkritikere.

Det skete i Berlin, hvor filmen deltager i hovedkonkurrencen sammen med blandt andet en anden dansk produktion, "Submarino".

Filmens instruktør, Pernille Fischer Christensen, modtog prisen, sagde meget hurtigt tak og skyndte sig tilbage til hotellet for at amme sin baby.

Ros fra mange sider

"En familie" havde verdenspremiere, da den fredag morgen blev vist for den internationale presse i Berlinale Palast. Den danske film fik ros fra mange sider og betragtes som en mulig priskandidat, når juryen lørdag aften belønner de bedste film med guld- og sølvbjørne.

Fredag eftermiddag linede instruktøren, skuespillerne og den øvrige del af filmholdet op på den røde løber, før der var gallavisning. Blandt andre for øjnene af festivalens internationale jury.

- Vi synes, at det, vi allerede har fået, er fantastisk, så vi regner ikke med mere, siger Vinca Wiedemann, én af producerne bag "En familie".

Hun tilføjer, at det var en stor oplevelse at være til stede ved gallavisningen, hvor publikum belønnede filmen med langvarigt og varmt bifald.

FacebookTwitter