Kronprinspar afviser bestilte kunstværker

Billedkunstneren John Kørner blev inviteret til at skabe kunst særligt til kronprinsparrets nye hjem. Men de kongelige kunne ikke lide, hvad de så.

Blot fordi man som de danske kunstnere John Kørner og Jeppe Hein er internationalt anerkendte, betyder det ikke, at man falder i kronprins Frederik og kronprinsesse Marys smag.

Kronprinsparret har inviteret Kørner og ni andre danske kunstnere til at skabe kunstværker særligt til parrets nyindrettede bolig i Frederik VIII's palæ på Amalienborg.

Men efter at Mary og Frederik har set John Kørners vægmaleri, er de kommet på andre tanker. De har sendt billedet retur, skriver Politiken.

- De brød sig ganske enkelt ikke om det. De spurgte, om jeg kunne lave det færdigt. Jeg sagde, at det var færdigt, fortæller John Kørner til avisen.

Accepterer ændringerme

Når et værk er færdig, bliver det sådan, derfor sagde John Kørner nej til kronprinsparret, da de spurgte, om han kunne male videre på det. Maleriet er syv gange tre meter og viser angiveligt en fiskerbåd med en udenlandsk kvinde og en dansk fisker i et voldsomt uvejr. Det bærer titlen "Svetlana og Mikkel", men det er nu pakket væk.

Her stopper samarbejdet mellem kronprinsparret og John Kørner ikke. Trods afvisningen har Kørner tilbudt at lave et nyt maleri til parrets bolig, og det er han i gang med nu.

- Det er jo en bestillingsopgave, hvor kunderne har ret til at stille spørgsmål undervejs og sige, at de ikke er tilfredse. Det har jeg været villig til at acceptere, siger John Kørner til Politiken.

Kunstner forlod kronprinsparret

Helt så samarbejdsvillig har Jeppe Hein ikke været. Frederik og Mary havde bedt ham om at udsmykke haveanlægget, men igen brød kronprinsparret sig ikke, om hvad kunstneren havde i tankerne.

Jeppe Hein ville ikke gå på kompromis med sin egen kunst, derfor forlod han holdet af hofkunstnere, skriver Politiken.

Udover Kørner og Hein har kronprinsparret inviteret Olafur Eliasson, Tal R, Erik A. Frandsen, Kasper Bonnén, Jesper Christiansen, Kathrine Ærtebjerg, Eske Kath og Morten Schelde til at sætte deres kunstneriske præg på Marys og Frederiks nyindrettede palæ.

FacebookTwitter