Kronprinsparret belønner 26-årig popstjerne med 100.000 kroner

Sangeren Jada modtager sammen med virksomheden FRAK årets Stjernedryspriser af kronprinsparret.

Sidste år blev Kronprinsparrets Priser uddelt fra Musikkens Hus i Aalborg. I år skal kronprins Frederik og kronprinsesse Mary på scenen i Odeon i Odense for at uddele priser for i alt 1,2 millioner kroner. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Der er lagt op til en storslået og rørende aften, når Kronprinsparrets Priser 2019 bliver uddelt i Odeon i Odense nu på lørdag, den 2. november.

I alt fire priser skal uddeles på aftenen: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris, Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris.

Og mens sløret først bliver løftet for de to hovedpriser - Kronprinsparrets Kulturpris samt Kronprinsparrets Sociale Pris - på selve aftenen, står det allerede nu klart, hvem der bliver hædret med de to Stjernedryspriser.

Popstjerne hyldes for mod og skrøbelighed

Den Kulturelle Stjernedryspris går til den 26-årige popsanger Jada - med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard. Hun måtte i efteråret 2018 sygemelde sig med stress, men har så ellers har haft et helt forrygende 2019.

Jada måtte en tur på scenen for at hente prisen som 'Årets nye danske livenavn', da Danish Music Awards blev afholdt 17. oktober. Nu skal hun snart finde plads til endnu en pris hjemme på sin reol. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Hun startede året med at få prisen P3 Talentet ved årets P3 Guld og snuppe to priser ved Steppeulven, og i løbet af sommeren optrådte hun på Roskilde Festival og udgav sit roste debutalbum 'I Cry A Lot'. Senest hev hun prisen for 'Årets nye danske livenavn' hjem ved Danish Music Awards.

Jada tildeles Kronprinsparrets Stjernedryspris og 100.000 kroner 'for sin evne til at åbne for et popunivers, der gennemsyres af både mod og skrøbelighed'.

Hør hendes nummer 'Lonely', mens du læser videre:

Hjælper drenge og piger på kanten

Den Sociale Stjernedryspris går til den socialøkonomiske virksomhed FRAK, der hjælper drenge og piger, som lever på kanten af samfundet i udsatte byområder i København.

Det gør virksomheden med egne ord ved at give de unge 'sved på panden, penge på lommen og konkret arbejdserfaring, de kan tage med sig videre i deres liv'.

Mere end 400 unge har siden 2014 været tilknyttet virksomheden, der modtager Den Sociale Stjernedryspris, fordi de unge hos FRAK bliver 'mødt i øjenhøjde og hjulpet ind i et arbejdsfællesskab, hvor de løser store og små opgaver for FRAKs kunder'.

Også FRAK modtager 100.000 kroner sammen med prisen.

Kronprinsparrets Priser blev oprettet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til kronprinsparret og er siden blev uddelt årligt. Blandt de tidligere modtagere af Kulturprisen er Tina Dickow, Bjarke Ingels og Kim Leine.

Kronprinsparrets Priser 2019

  • Sendes på DR1 lørdag den 2. november klokken 21-22.30.

  • Stéphanie Surrugue og Kåre Quist er værter.

  • Showet får musikalsk besøg af blandt andre Alphabeat, Hjalmer og Claus Hempler, ligesom også prismodtageren Jada vil optræde ved showet.

  • I alt fire priser skal uddeles på aftenen: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris, Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris. Med de to hovedpriser følger 500.000 kroner, mens der følger 100.000 kroner med de to Stjernedryspriser.