Kronprinsparret indstifter kulturpris

En ung kunstner, der står foran sit gennembrud, vil den 25. september modtage en nystiftet kulturpris fra kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Prisoverrækkelsen bliver fulgt af Nick Cave, der giver den første rock-koncert i Operaen, København.

En ung kunstner, der står foran sit gennembrud, vil den 25.september modtage en nystiftet kulturpris fra kronprins Frederik ogkronprinsesse Mary.

Kronprinsparrets Kulturpris stammer fra Bikubenfonden, der hargivet en halv million kroner som royal bryllupsgave.

Prisen kan overrækkes i lige så mange år, som parret ønsker ogmodtageren kan være forfatter, musiker, billedkunstner, designer,arkitekt eller danser.

Nick Cave spiller i Operaen

Prisoverrækkelsen bliver fulgt af australske Nick Cave og danskeSwan Lee, der sørger for at få de første rock-toner ind ihovedstadens nye opera.

Med sine dystre sange er Nick Cave en af de største fortællereindenfor rockhistorien. Efter mange år som konge af rockensundergrund fik Cave sit kommercielle gennembrud med 'MurderBallads' fra 1996.

Albummet bestod af en række mord-historier med duetten 'Wherethe Wild Roses Grow' med Kylie Minogue, som det storemainstream-hit. Nick Caves sidste danske koncert fandt sted iFalconer Salen på Frederiksberg sidste år, hvor der hurtigt blevudsolgt.

Der er 1.500 billetter til koncerten i Operaen. De bliver sattil salg på bl.a. Billetnet fra næste onsdag. Prisen er mellem 120og 900 kroner.

FacebookTwitter