Kronprinsparret skænker 500.000 til sorgramte børn og unge

Organisationen Børn, Unge og Sorg modtog lørdag aften Kronprinsparrets Sociale Pris.

Lørdag aften var der kongelige prisfest i bedste sendetid, da Kronprinsparret Priser for tolvte gang blev uddelt.

Vinderen af en af aftenens hovedpriser, Kronprinsparrets Sociale Pris, tilfaldt organisationen Børn, Unge og Sorg. Prisen uddeles hvert år til en person eller organisation, der har gjort en særlig indsats på det sociale område.

Børn, Unge & Sorg tilbyder gratis rådgivning og psykologisk behandling til børn og unge, der har mistet et nærtstående familiemedlem eller som lever sammen med alvorligt syge forældre eller søskende.

'Ubeskrivelig ære'

H.K.H Kronprinsesse Mary overrakte prisen til Børn, Unge og Sorgs direktør Preben Engelbrekt, der i sin takketale blandt andet henvendte sig direkte til kronprinsesse Mary.

- Det er en ubeskrivelig stor ære at modtage Kronprinsparrets Sociale Pris. Deres Kongelige Højhed Kronprinsessen – De har selv mistet Deres mor og kender til sorgens smerte og ensomhed. De kan derfor bedre end de fleste andre sætte sig i de unges sted og ikke mindst forstå vigtigheden af det sikkerhedsnet, som Børn, Unge & Sorg udgør – og har udgjort – for tusinder af efterladte børn og unge i Danmark de sidste 16 år, lød det fra Preben Engelbrekt.

Organisationen har afdelinger i København, Aarhus og Odense, hvor de blandt andet tilbyder gruppeterapi og individuel terapi til børn og unge under 28 år.

I 2015 fik knap 1.200 børn og unge psykologisk rådgivning og behandling hos Børn, Unge og Sorg, mens mere end 700 unge fik støtte gennem tilbud med frivillige gennem organisationen, som H.K.H Kronprinsesse Mary i øvrigt er protektor for.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter