6 anbefalinger til din efterårslæsning

Efteråret er en af de travleste måneder for bogelskere, og listen over spændende bøger synes uendelig. Heldigvis er de kolde og mørke efterårsdage også perfekt læsetid. DR Læseklubberne guider til efterårslæsning med seks bøger af forfattere, der alle er at finde på BogForum 2016.

Der er noget for enhver smag, når der skal læses i efterårsferien.

Det er en jungle derude! Forlagene sprøjter nye udgivelser ud, boghandlerne bugner med bøger, og BogForum er lige om hjørnet.

Derfor har vi samlet lidt boggodter, som du kan bruge efterårsferien på. Og så kan du i øvrigt møde alle forfatterne på BogForum, fra d. 11.-13. november 2016.

Ikke alle bøgerne foregår i det danske efterårsblæsende vejr, men det er helt sikkert, at dyner og varm kakao går fint i spænd med nedenstående læseoplevelser. Og dét er da efterår.

Læs løs i din ferie

'Karmaboy - Sultanen af Dillermann' af Jacob Riising, udgivet på Carlsen.

I 2015 udkom Jacob Riisings første bog om den 11-årige dreng Niller, som trækker i Karmaboy-gevandterne, når Skovlunde har brug for en superhelt.

Denne gang er bytorvet i fare for at blive omdannet til et kæmpemæssigt hundetoilet. Derfor skal der skaffes nogle penge, hvis torvet skal reddes. Heldigvis har den lokale pizzamand Erkan en idé. Han kender nemlig noget til kamelræs…

'Hvis jeg var din pige' af Meredith Russo, udgivet på Carlsen.

Amanda Hardy er ny pige i klassen. Hun vil gerne have nye venner og passe ind. Amanda er som alle andre piger på hendes alder. Bortset fra, at hun som barn hed Andrew og først for nyligt har fået den pigekrop, hun altid har drømt om.

Da Amanda forelsker sig i klassekammeraten Grant, befinder hun sig pludselig i et dilemma. Bør hun fortælle ham, at hun er født som dreng? Og kan deres forhold holde til, at hun afslører sin største hemmelighed? Romanen handler om retten til at være sig selv, uanset hvilken krop man er født i. Meredith Russo er selv transkvinde og kender derfor selv til de problematikker, der er forbundet med at skifte køn.

'Den afskyelige' af Charlotte Weitze, udgivet på Samleren.

Et sted i Norden, i en nær fremtid, er klimaforandringerne for alvor slået igennem. Sne og kulde hører stort set fortiden til – en fortid, hvor kvinden Angelica endte i koma efter verdens sidste skisportsulykke. Angelica har ligget i koma på hospitalet i syv år, og søsteren Heidi har fået et job på selvsamme hospital for at være tæt på Angelica.

En dag møder Heidi manden Kenneth, som undersøges på hospitalet for sin stærkt øgede svedproduktion. De to forelsker sig hurtigt og flytter sammen på landet for at leve CO2-neutralt, men hvorfor har Kenneth en pistol gemt i deres hus, og var der egentlig tale om en ulykke, da Angelica kom til skade? ’Den afskyelige’ er en klima-satirisk roman, der giver dig noget at tænke over.

'Ø' af Steen Langstrup, udgivet på 2 Feet Entertainment

Selina og Noa er nyligt forlovede og rejser til Asien for at nyde hinanden, men strander på en ø i paradisiske omgivelser.

Der er dog mere Helvede end Paradis over opholdet, for pludselig dør Selina, og Noa fængsles og risikerer dødsstraf for mordet på sin forlovede. Kvinden Line bliver udsendt fra den danske ambassade til at hjælpe Noa, men det er ingen simpel opgave – Noas forklaring giver nemlig slet ikke mening. For hvis Selina er død af en forgiftning, hvorfor er hendes pandeskal så slået ind?

'Duernes tunnel' af John le Carré, udgivet på Rosinante

Vi kender John le Carré som forfatter, men i nogle år arbejdede han faktisk for den britiske efterretningstjeneste, og det var i disse år, at han begyndte at skrive.

’Duernes tunnel’ handler ikke kun om inspirationskilderne til forfatterens store romanrepertoire, men giver også læseren et nuanceret billede af det 20. og 21. århundredes store historiske begivenheder. Blandt andet fortæller John le Carré i sin selvbiografi om en nytårsaften med Yassir Arafat og om mødet med to tidligere KGB-ledere.

'Knæk' af Mikael Josephsen, udgivet på Gyldendal

Digte om et sammenbrud, en indlæggelse på den psykiatriske afdeling P3 i Svendborg og byrden ved at være menneske i denne verden. Josephsens digtsamling handler om, hvad der sker med mennesker, der bevæger sig i udkanten af det etablerede samfund.

Mikael Josephsen skriver meget rørende og humoristisk om livet som indlagt, hvor toiletbesøg, seksuelle lyster, medicinering og længslen efter livet udenfor, bare er et par af de emner, ’Knæk’ rummer. Virkeligheden uden for afdelingen er på den ene side meget langt væk og på den anden side meget tæt på.

Facebook
Twitter