7 krimier du ikke kan lægge fra dig

Er du på udkig efter ny fængslende krimilæsning og grumme plots? Så får du her syv bud på danske og udenlandske krimier, du kan kaste dig over.

Krimimessen kører på højtryk i weekenden i Horsens Statsfængsel, og en af messens gæster er Jannik Lunn, der også benævnes 'bogpusheren'.

Jannik Lunn har tidligere været formand for de gyldne Laurbær, og rejser i dag rundt til landets bibioteker med boganbefalinger. Her får du hans bedste anbefalinger på gode krimier til foråret.

Danske krimier

1) 'Katharerne' af Ole Clifford

- Bogen er en nutidig historie om en dansker, der begynder at interessere sig for et folkemord, der fandt sted i 1200-tallet. Den danske hovedperson vil have paven til at undskylde, og det giver store problemer. Bogen giver gode miljøbeskrivelser og et spændende plot.

2) 'Slagteren i Liseleje' af Ane Riel.

- Bogen er vinder af Det Danske Kriminalakademis debutantpris, og det er en meget atypisk krimi, fordi det ligeså meget er en roman. Den er fuld af groteske handlinger og rigtig godt skrevet.

3) 'Bedraget. Sagen om nordisk fjer' af Charlotte Langkilde.

- Bogen er baseret på en historie fra det virkelige liv, hvor direktøren i et stort, velrenommeret firma svindlede og sidenhen begik selvmord. Det er en erhvervsskandale, der giver Klaus Riskær Pedersen og Stein Bagger baghjul, og derfor er den rigtig spændende læsning.

Udenlandske krimier

4) 'Goldstein' af Volker Kutcher.

- Bogens handlinger finder sted i Berlin i 1931, hvor man efterhånden er begyndt at mærke krigens grimme ansigt. Stemninger og miljø er rigtig godt beskrevet, og krimien giver derfor både et spændende plot og et historisk indblik.

5) 'Tysk mesterskab' af Richard Birkefeld.

- Plottet finder sted i Tyskland i 1926, hvor to rivaler kæmper om det tyske mesterskab for motorcyklister. Sideløbende med det prøver den ene at opklare mordet på sin kone, mens den anden er involveret med den nazistiske kamp. På samme måde som 'Goldstein' giver denne krimi gode stemningsbeskrivelser og et spændende historisk indblik.

6) 'En mand uden åndedræt' af Phillip Kerr.

Denne krimi foregår også under 2. Verdenskrig og omhandler Katyn-massakren, hvor tusinder af mennesker døde. Hovedpersonen Bernie Gunther, som er ansat ved Wehrmachts Krigsforbrydelseskontor i Berlin, får til opgave at bevise, at det er russiske soldater, der står bag drabene. Det er en rigtig vellykket kriminal-intrige.

7) 'Færten er død' af Andrew Taylor.

Det er en historisk krimi, der udspiller sig i august 1778, hvor USA er ved at løsrive sig fra England. I New York kommer hovedpersonen på sporet af en mordgåde Bogen er meget mere end bare en krimi, og den er rigtig godt skevet.

Facebook
Twitter