Alberte Clement Meldal får besøg af forfatterne fra ’Tid til bøger’

Søndag formiddag får tv-værten fra DR Ks ’Tid til bøger’ besøg af forfatterne fra sit program. Mød blandt andet Ib Michael og Nielsen.

Alberte Clement Meldal har vikarieret som vært på Smagsdommerne på DR2. Nu er hun vært på ’Tid til bøger’ på DR K, hvor hun har haft besøg af blandt andre Ib Michael, Kaspar Colling Nielsen og Sissel-Jo Gazan. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Alberte Clement Meldal har i løbet af efteråret taget sig tid til bøger. I DR K-programmet som ganske enkelt har fået navnet 'Tid til bøger', får hun forfattere på besøg i sit hjem i Præstø til en snak om bøger.

Søndag formiddag på BogForum er Præstøs landlige idyl skiftet ud med DR Scenen i Bella Center, men præmissen er den samme.

Alberte Clement Meldal inviterer forfatterne på scenen til en snak om det, de ikke nåede forbi i programmet.

Nielsen og Ib Michael

- Jeg skal møde (Claus Bech) Nielsen, som skal møde Ib Michael. Og det håber jeg ikke bliver alt for pinligt. Mest for publikums skyld, selvfølgelig, fortæller Alberte Clement Meldal.

- Vi skal også tale om, hvorvidt min fornemmelse af, at Ib Michael har spist en ordentlig bunke svampe, inden han skrev sin nye roman 'Om mørke', er rigtig.

Selvom det er forfattere Alberte Clement Meldal har på besøg, handler 'Tid til bøger' ligeså meget om at læse, som om at skrive.

- Jeg taler ikke bare med mine forfattergæster om, hvilke bøger de selv har skrevet, men også hvilke bøger, de har læst og er inspireret af. Ofte når vi også lige at tale om hvilken bog, de ville vælge at læse af de helt aktuelle danske bøger, fortæller Alberte Clement Meldal.

Tid til bøger - og skaldyrssalat?

- Selv har jeg absolut ikke et sekund mere til at læse end dem, jeg bruger på at læse bøger til mit program, siger Alberte Clement Meldal.

- Men hvis jeg havde, så ville jeg straks læse 'Profeterne i Evighedsfjorden' af Kim Leine, 'En storm kom fra paradiset' af Johannes Anyuru og 'Kongskilde NS 5100' af Lars Frost.

Og så afslører hun desuden, at alle forfattere, der har medvirket i 'Tid til bøger' har været vilde med skaldyrssalat med masser af majonæse.

- Jeg kan bare ikke finde ud af, hvad det betyder. Om det siger noget om forfatterne eller om salaten? Men vi er på sporet af noget!

Mød Alberte Clement Meldal i samtale med forfatterne fra programmet 'Tid til Bøger' på DR Scenen søndag kl. 11:00 på BogForum.

FacebookTwitter