Baseret på en sand historie

Hvordan skriver man en efterfølger til en succes?

I 'Baseret på en sand historie' bruger Delphine de Vigan igen sig selv som hovedperson. Denne gang i jagten på endnu en succesroman. (© People's Press)

Hvad gør man, når læsere over hele verden sidder og venter på din næste udgivelse?

Når din sidste bog fejede benene væk under dem, og de som minimum forventer samme igen?

Delphine de Vigan, der udgav 'Alt må vige for natten' i 2011, skriver om det.

Hun bruger sin skriveblokering, sin begyndende depression, og sine mange undskyldninger for ikke at skrive som romanstof. Og så tilsætter hun et thriller-element.

Uhyggelig som Stephen King

I 'Baseret på en sand historie' citerer Vigan Stephen Kings 'Misery', og kendere vil vide, at der i den historie finder et skæbnesvangert møde mellem en forfatter og en gal fan sted.

Derfor er det med bange anelser, at vi læser med, når Delphine får en elegant og dragende veninde, der tilsyneladende er mere end villig til at hjælpe forfatterinden med at få hul på bylden og gang i den næste roman.

L., hedder hun bare. Og det er langt fra det eneste hint om, at der er noget mystisk ved denne kvinde.

Kunne du lide 'Baseret på en sand historie'?

Hvis du kender det der med slet ikke at være færdig med en bog, du er færdig med, så er vores online-læsekreds måske noget for dig. Her kan du nemlig hver måned diskutere de bøger, vi læser i DR Romanklubben med andre, der har læst den.

Du kan være med i debatten på Litteratursiden.dk, hvor der blandt andet lægges op til diskussion om forfatterens egen rolle i historien - altså, er det autofiktion eller ej?

God fornøjelse.

Facebook
Twitter