Billedserie: Snag i danskernes bogreoler

DR Læseklubberne bad danskerne om at sende billeder ind af deres bogreoler, og der er kommet mange fine. Der er både et ombygget vindue og et dunkelt herreværelse i blandt.

Hos DR's Læseklubber vil vi gerne fejre bøgernes forundelige verden sammen med alle jer derude. Derfor har vi sat gang i DR Læseklubbernes Galleri. Her samler vi billeder der alle sammen handler om bøger og læseglæde.

De første billeder i galleriet viser danskernes bogreoler, og vi har allerede modtaget en masse billeder.

 • Dette er min inspirationsreol, der er ikke ryddet op, og alt står som det ser ud. Jeg kan godt lide det på den måde. (Foto: Annette B.)
 • Vores reol er skræddersyet til væggen og lavet af en tømrer. Nogle hylder skulle være faste for at stabilisere reolen, og andre kan vi rykke rundt på. Det går faktisk meget godt op med formaterne. Vi er meget glade for den! (Foto: Ingeborg Nielsen)
 • Min bogreol på højskolen indeholder alle de bøger jeg ikke kunne undvære. Bogreolen er sat sammen af et par klassikere jeg har fået i julegave, min yndlingsserie som barn og en serie jeg burde læse, et par kogebøger, bøger om kunst og arkitektur, bøger som er svære at klassificere (som Tree of Codes) og min Haruki Murakami samling. Bøgerne af omgivet af mine fineste og mest kitchede ting. (Foto: Emmali Sellner)
 • Her har I et udsnit af mit herreværelse. Jeg har altid været vild med bøger og den stemning de gav i et værelse, så jeg besluttede mig at omdanne mit gamle værksted/kontor til et bibliotek med alt hvad der hører til et sådant. (Foto: Klaus Elmer)
 • Min bogreol fylder ikke ret meget, den er faktisk meget mindre nu, end for 10 år siden, selv om den bliver fyldt op med flere og flere bøger, for hvert år der går. Den består mest af engelske bøger, da det danske udvalg, af de genrer jeg godt kan li´ at læse, har været nærmest ikke-eksisterende. Det ser dog efterhånden lidt bedre ud, så der er ved at komme flere danske titler på reolen igen. På billedet ses (nogle af) mine ebøger og lydbøger. Har ikke købt læsestof på papir i mange år, og kommer aldrig til at gøre det igen! (© Library Thing)
 • Et anonymt klubmedlem har sendt dette tankevækkende billede af to helt tomme bogreoler. (red.)
 • Det her kan vist bedst betegnes som en rodebutik! Men de fleste står dog i alfabetisk orden o.l. – så der er lidt mening i galskaben. Resten af huset er også fyldt med bøger – i vindueskarme, på borde og i alle de andre reoler. Det gør ondt, når man er nødt til at skille sig af med en meter af og til, men der skal jo også være plads til alle de nye. (Foto: Dorte Kirchheiner)
 • Min bogreol er et gammelt vindue, der blev blændet i forbindelse med en udbygning. Fordybningen passer præcis til en flok bøger. (Foto: Karin Feit Almberg)
 • Min bogreol er ordnet i farver - dog lidt af den gemt bag tv'et - trods det, at bøgerne er langt smukkere! Indimellem sniger der sig et par ikke farvekoodinerede bøger ind - det er helt ok. Det perfekte har ofte brug for det uperfekte før det bliver smukt. (Foto: Mette Seneca)
 • Et klubmedlem har sendt os dette fine billede af sin bogreol med en yndig porcelænsfigur. (red.)
 • En kommende litteraturhistorie studerendes bogreol! Den klassiske ABC-reol har altid været min favorit! De justerbare hylder, det solide dog slanke design, og nu står denne i min ungdomsbolig og er klar til at blive fulgt op med bøger til sommer, når jeg starter på universitet, hvor jeg skal læse litteraturhistorie. Den øverste hylde er tilegnet fantasy/fiktion, noget der bare rammer ind under der. Den andenøverste hylde prydes af min Karen Blixen samling, min J. P. Jakobsen samling, min samling af digte fra Strunge og Ditlevsen - det er min danskhed-hylde. Underneden står ordbøgerne med engelsk litteratur og litteraturvidenskablige bøger. Der kan også lige anes, at jeg har nogle skakspil, hvilket er end passion af mine udover bøgernes verden. (Foto: Daniel Norstrøm Olsen)
 • Her står bøgerne bag glaslåger. (red.) (Foto: Lene Herler)
 • Her er bare en af mine bogreoler. Jeg har bøger og reoler i stort set alle rum. Jeg køber og sælger bøger af gode forfattere og læser alt det, jeg kan overkomme. (Foto: Elin Knudsen)
 • Jeg kunne kalde reolerne for min bedste vægpynt, som dekorerer væggene i eventyrhulens bedste værelse, biblioteket.
 • Når hyldemeterne er begrænset, bliver bøgerne ikke sat i orden efter emne, men efter hvordan jeg bedst udnytter hyldemeterne.
 • Uanset hvad og hvor mange penge jeg har haft, så har jeg købt og læst bøger. Nu er min lejlighed op ad væggene fyldt med bogreoler. (Foto: Steen Flemming Jørgensen)
1 / 16

Læs mere om DR Læseklubbernes Galleri.

DR Læseklubberne - hvad er det?

Bogreol-galleriet er et initiativ fra DR Læseklubberne, der består af 5 læseklubber.

Du kan melde dig ind i en eller flere af DR's Læseklubber ved at tilmelde dig nyhedsbrevet øverst til højre her på siden. I nyhedsbrevet får du en præsentation af månedens bog, interviews med forfattere, information om litterære arrangementer og meget, meget mere. Du kan også være med i online-læsekredse om månedens bøger og diskutere dem med andre bogfans.

Her en lille præsentation af, hvad det er vi læser i klubberne:

DR Romanklubben læser nyere dansk litteratur og står også bag DR Romanprisen. Den kan du læse mere om her.

I DR Krimiklubben læser vi krimier i alle afskygninger. Lige for tiden har vi politikrimi-tema.

DR Klassikerklubben læser klassikere. I denne måned er det Tove Ditlevsens 'Barndommens gade' der er på læseplanen.

DR Testklubben tager sig af de mere skæve udgivelser. Vi læser både digte og prosa men altid den lidt smallere litteratur.

DR Fagbogklubben læser fagbøger om alt mellem himmel og jord. I april er det Ann-E Knudsens bog 'Hvor svært kan det være' om voksenhjernen, vi har taget fat på.

Der er noger for enhver læsesmag i DR Læseklubberne. Tilmeld dig øverst til højre på denne side.

Facebook
Twitter