Bogbloggere guider til BogForum

Bogelskere glæder sig i denne tid! Fra den 11.-13. november løber årets BogForum nemlig af stablen med et hav af gode litterære oplevelser. Fem bogbloggere giver her deres bud på, hvad der skal opleves på årets bogmesse.

BogForum 2016 slår dørene op til tre litterære dage, den 11.-13. november. (© BogForum)

Nu er det snart den tid på året igen!

Om få dage fyldes Bella Center i København med litteraturentusiaster, når dørene åbnes til BogForum 2016, den 11.-13. november. Som altid vil det være tre dage spækket med litterære lækkerier for enhver smag.

Desværre er det ikke muligt at nå det hele. Derfor har vi spurgt fem bogbloggere, hvad de særligt glæder sig til at opleve på årets bogmesse. Måske bliver du inspireret?

Fælles for alle fem bloggere er, at litteratur er deres store passion, og så er de finalister i konkurrencen om at vinde Danish Book Blog Award skabt af Plusbog.dk, som overrækkes lørdag på BogForum.

Fra Riebnitzsky til Anders Ands far

Kathrine Bach Pachniuk står bag bloggen 'Bibliotekattens Bøger'. (Foto: © Kathrine Bach Pachniuk, Kathrine Bach Pachniuk)

Kathrine Bach Pachniuk, blogger på Bibliotekattens Bøger:

- Jeg glæder mig allermest til at se og møde Patrick Ness og Meredith Russo, to ungdomsforfattere jeg beundrer virkelig meget - Ness fordi han skriver fantastisk, både intelligent og rørende, og Russo fordi hun er utrolig modig og virkelig kan komme ind under huden på læseren.

Jeg håber også at få lejlighed til at møde Don Rosa og hilse på de danske forlag og forfattere, som jeg til daglig arbejder sammen med i forbindelse med min blog. Jeg glæder mig også til at se, hvem der har vundet Carlsens romankonkurrence. Og bare generelt en weekend i selskab med en masse bøger og forfattere.

Bogbloggeren Julie Rasmine Larsen står bag bloggen 'Litfix'. (© Julie Rasmine Larsen)

Julie Rasmine Larsen, blogger på Litfix:

- Jeg glæder mig i denne tid, nu kommer BogForum hid..

Jeg er for alvor begyndt at varme op til BogForum - privat såvel som professionelt. Hvis jeg skal nævne bare to ting, som jeg glæder mig mest til, foruden uddelingen af Danish Book Blog Award, så er det at opleve min debuterende barndomsveninde, illustrator og forfatter Elvira Fragola, når hun fredag kl. 12.00 fortæller om sit hyggelige og eventyrlige børnebogsunivers 'Mumleby'.

Og så kan jeg slet ikke vente med at møde irske Lucinda Riley om lørdagen, når hun signerer og bliver interviewet om sin nyeste historiske roman 'De Syv Søstre'. Jeg har en seriøs svaghed for hendes romantiske time-slip-novels.

Rikke Simonsen er bloggeren bag 'Flyv med mig'. (Foto: © Rikke Simonsen, Rikke Simonsen)

Rikke Simonsen, blogger på Flyv med mig:

- For det første glæder jeg mig til Patrick Ness, der blandt andet har skrevet 'Monster', 'Mere end det' og 'Vi andre bor her bare', som alle er udgivet hos Gyldendal. Han er en ret kendt forfatter i udlandet, og det er så spændende, at han endelig kommer til Danmark! Han er der både fredag og lørdag, så der er god chance for at opleve ham.

Derudover kommer den debuterende forfatter Meredith Russo, der har skrevet bogen 'Hvis jeg var din pige', der er udgivet hos Forlaget Carlsen. Hun har skrevet om det, at være transkønnet, og det var virkelig interessant og tankevækkende læsning, så jeg glæder mig sådan til at høre hende fortælle mere, når hun er der om lørdagen.

Maria Johansen blogger om bøger under navnet 'Book me up, Scotty!' (© Maria Johansen)

Maria Johansen, blogger på Book me up, Scotty!:

- Jeg kan desværre ikke deltage i årets Bogforum, da jeg p.t. er bosiddende i Tokyo. Men hvis jeg havde mulighed for at deltage, ville jeg fare rundt mellem de mange stande og spændende foredrag for at suge så meget til mig som muligt.

Jeg ville prioritere en blanding af spændende forfatterinterviews og forelæsninger med de mange oplæg om formidling af litteratur og kultur til børn.

Jeg synes, det er et overordentligt spændende program i år, så jeg ville have svært ved at vælge fra.

Rikke Møller blogger om bøger på 'Paperback Castles'. (Foto: © Rikke Møller, Rikke Møller)

Rikke Møller, blogger på Paperback Castles:

- BogForum er læsehestenes fest, og i virkeligheden er det stemningen, jeg glæder mig allermest til. Til at møde andre passionerede læsere, til at overvære samtaler om læseoplevelser og forfattermøder og til at være omgivet af bøger, hvor end jeg ser hen. Det er lige fantastisk hvert år.

Af programpunkterne glæder jeg mig særligt til at høre Anne-Cathrine Riebnitzsky, som skal tale om sin nye roman 'Orkansæsonen og stilheden' om lørdagen. Jeg har endnu ikke læst bogen, men jeg har læst hendes tidligere romaner. Hun er sådan en god fortæller, og det er en fornøjelse at høre hende fortælle om tilblivelsen af sine romaner.

Jeg glæder mig også meget til at høre Lise Lotte Frederiksen fortælle om markante kvinder i verdenslitteraturen – dem er der nemlig mange af, og jeg ser frem til at høre Lise Lottes syn på Virginia Woolfs 'Mrs. Dalloway' og Jane Austens 'Elizabeth Bennet'. De hører nemlig til blandt mine egne yndlingskarakterer.

Mød DR på BogForum

Du kan også møde DR på BogForum, hvor programmet er spækket med en masse spændende indslag. DR Scenen finder du ved C1, og du finder DRs stand ved B6-002A.

Du finder DRs program her.

Og du kan finde hele BogForums program her.

Vi ses på BogForum d. 11.-13. november 2016.