Del dit digt med DR K

Til foråret satser DR K på poesien i en ny række tv-programmer om stor dansk lyrik, der også favner dem, der skriver mest til skrivebordsskuffen. Måske dig?

De seneste par år har vi i Danmark oplevet en eksplosion i dansk lyrik. Unge digtere som Yahya Hassan, Asta Olivia Nordentoft og Theis Ørntoft sprænger rammerne for oplagstal på digtsamlinger, samtidig med at klassiske danske digtere som fx Tove Ditlevsen oplever en revival.

Lyrik behøver ikke være elitært og svært. Poesi er ikke kun noget, man analyserer i gymnasiet. Digte udkommer ikke altid i små oplag, forbeholdt en lille skare af læsere.

Lyrik er også slogans og reklamer, raptekster, konfirmationssange og indkøbssedler - og meget mere. Poesi er noget, vi allesammen møder i vores hverdag hele tiden. Og digte er noget, mange af os skriver, har skrevet eller gerne vil skrive.

Del dit digt

Til foråret flytter lyrikken ind på DR K i en række tv-programmer. Derfor opfordrer DR K nu alle danskere til at sende digte ind. Vi vil gerne have digte fra dig, der har skrevet før, dig, der skriver hele tiden og dig, der aldrig har skrevet, men har lyst til at prøve. Læs vilkårene i bunden af denne artikel.

Send os dit digt på digter@dr.dk. Digtet skal være max en side. Det kan være et digt, du har skrevet for længe siden, et dugfriskt digt fra skrivebordet eller et digt, du finder på til lejligheden. Det vigtigste er, at det er DIT digt, og at du har lyst til at dele det med os og resten af danskerne.

Kick-off på BogForum

Nogle af de indsendte digte, vi modtager, kommer til at spille en rolle på DR Scenen på BogForum.

Her kickstarter vi nemlig DR Ks lyriksatsning med en blindtest quiz, hvor man skal gætte, om et digt er skrevet af en klassisk dansk digter, en moderne lyriker eller en helt almindelig dansker.

To eksperter diskuterer digtene, publikum har mulighed for at quizze med, og det hele foregår lørdag d. 7. november kl. 11.00 på DR Scenen til BogForum i Bellacenter.

God digtning derude!

Det med småt

Du skal selv have skrevet din tekst og indestår således selv for, at DR’s brug af din tekst ikke krænker tredjemands rettigheder. Den tekst, du sender ind, må ikke være udgivet tidligere, men du må godt have skrevet andre tekster, som er blevet udgivet.

Hvis DR vælger at gøre brug af dit digt, vil du blive honoreret på lige vilkår med allerede udgivne tekster med satser svarende til de, som fremgår af aftalen mellem DR og Foreningen Radiokassen.

Hvis DR bruger dit digt, accepterer du samtidig, at du overdrager DR retten til at bruge hele eller dele af din tekst på alle DRs platforme, på tredjemandsplatforme som for eksempel YouTube og Facebook samt på DR Scenen på BogForum. DR kan endvidere udveksle produktioner, hvori din tekst indgår, med de øvrige nordiske public service stationer.

Ved at sende dit digt ind til os, har du ikke overdraget os eneretten til at bruge det i alle andre sammenhænge. Du har stadig selv ret til at bruge det, hvor og hvordan du vil.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve