- Der er for mange smukke, liderlige kvinder og rige, virile mænd

Erotisk mainstream-litteratur er alt for ofte skåret over samme skabelon, mener Karsten Nielsen, der er dommer i DR K's erotisk-novelle-konkurrence

Karsten Nielsen læser som forlægger mange manuskripter og er derfor ude efter noget, der kan overraske ham. (Foto: Thomas A.)

- Jeg leder efter det, jeg ikke forventer, en overraskelse. Et godt sprog, en stemme, som stikker ud.

Forlægger Karsten Nielsen fra Metropolitan eBooks kalder sig selv "hårdhudet", når det kommer til at læse erotisk litteratur. Som forlægger får man nemlig fornøjelsen af at læse mange manuskripter fra håbefulde skribenter.

Så når han som dommer i DR K's erotisk novelle-konkurrence skal pege på en vindertekst, så er præcis det, den skal kunne. Overraske.

- Jeg vil gerne vækkes til live af det anderledes, af den personlige stemme, af en skæv vinkel, af noget underligt - eller også af noget helt almindeligt, som får mig til at føle mig levende og sansende.

Forfriskende at komme ud i kanterne

Han oplever, at alt for mange erotiske noveller leverer nøjagtigt det samme.

- I den erotiske mainstream-litteratur er der alt for mange smukke, liderlige kvinder og rige, virile mænd. Og helt almindelig hetero-sex.

Så han efterlyser noget mod hos skribenterne, der gerne vil prøve talentet af i novellekonkurrencen.

- Det ville være forfriskende, hvis nogen bevægede sig ud i kanterne af, hvad vores seksualitet kan rumme: det grimme, det usexede (og dermed måske ekstra sexede!), kønnet som en flydende størrelse.

Tre gode råd fra Karsten Nielsen

Vær ikke bange. Mærk efter, hvor det brænder for dig selv, når du skriver.

Giv din historie sprog. Og vær grundig med det sprog - stavekontrollen er opfundet.

Gør dig umage med tekstens start. Det er utrolig vigtigt i en kort tekst, at den starter med et smæld, så man som læser er på med det samme.

DR K sætter i serien 'Frække fortællinger' fokus på den erotiske litteraturs historie.

I løbet af fire programmer ser eksperter, forfattere, redaktører og helt almindelige læsere på, hvordan ordene, karaktererne og fantasierne har udviklet sig gennem tiden.

'Frække fortællinger' sendes på DR K fire onsdage fra den 27. august.