DR Krimiklubbens læseplan - politikrimier

Temaet i DR Krimiklubben i øjeblikket er politikrimier. Næste måneds bog er Mark Billinghams 'Så godt som død'.

I denne sæson læser vi krimier, der har en politimand eller -kvinde i rollen som den, der skal forsøge at opklare forbrydelserne. (© politi.dk)

Der er detektiver, der er agenter, der er journalister - i det hele taget er der mange, der står på spring for at løse gåden, når vi åbner en krimi.

Men i denne sæson fortsætter vi det tema, vi tog hul på efteråret, nemlig at læse om dem, der egentlig er de mest nærliggende til at opklare forbrydelser: Politiet.

Kendetegnende for genren 'politikrimier' er, at det er en politimand, der står i spidsen for opklaringen.

Vi har fundet en stak politikrimier af forfattere fra forskellige lande, som vi skal læse om i de næste mange måneder i Krimiklubben.

I DR Krimiklubbens online-forum på Litteratursiden.dk er der læsekreds om måneds bog. Klik ind og vær med.

Januar: Antonio Hill "De døde dukkers sommer"

Det nye år skydes i gang med en spansk krimi. I Barcelona står kriminalkommisær Héctor Salgado overfor en disciplinærsag, efter at hans privatliv er kørt helt af sporet. Men med en god chef i ryggen står Salgado overfor en sag med en ung, død mand fra det finere selskab i Barcelona.

Februar: Linda Castillo "Tvunget til tavshed"

Vi skal til en amerikansk krimi og for en gang skyld have en kvindelig hovedperson. Politichefen Kate Burkholder står over for sin første mordsag. Den tager sit udspring i amish-folket i Ohio - et samfund, som Kate Burkholder kender. Der har hun nemlig selv rødder, men hun har brudt med sin familie.

Marts: Torsten Pettersson "Giv mig dine øjne"

Torsten Pettersson er litteraturprofessor med flere lyrikudgivelser bag sig, men han har også overraskende sans for nervepirrende krimier, som denne hans krimidebut beviser. En kvinde findes brutalt myrdet på en parksti i Forshälla med sine øjne skåret ud. Bogstavet A er ridset ind i maveskindet på hende og kriminalkommissær Harald Lindmark og hans nye kollega og specialist i seriemord, Sonja Adler indleder efterforskningen. Torsten Pettersson er med på årets Krimimesse i Horsens, som finder sted i marts.

April: Birkefeld & Hachmeister "Tysk mesterskab"

Også april måneds krimi er inspireret af årets Krimimesse-program. Det gæstes af det tyske forfatterpar Richard Birkefeld og Göran Hachmeister, som specialiserer sig i historiske krimier. 'Tysk mesterskab' har mellemkrigstidens Weimarrepublik som setting og en krimiintrige, som udspiller sig omkring det første løb om det tyske mesterskab for motorcykler. Forfatterparret modtog Tysklands to største krimipriser for deres første historiske krimi, 'Den, der bliver tilbage, har ret'.

Maj: Mark Billinghams "Så godt som død"

I maj er det Englands tur til at brilliere indenfor genren. En ung mand findes død i et ungdomsfængsel, og sagen bliver betragtet som et selvmord. Men det tror mandens far ikke på, og for at få genåbnet sagen, tager han gidsler. Nu er det op til kriminalkommiær Tom Thorne at finde sandheden.

Juni:

Info følger senere

Facebook
Twitter