DR Romanprisen 2017: De sidste nominerede er fundet

Kristina Stoltz, Mich Vraa og Christina Hesselholdt har til fælles, at de alle er forfattere, alle har skrevet romaner, og nu også alle er nomineret til DR Romanprisen 2017!

De sidste tre nominerede til DR Romanprisen 2017 er nu fundet. Der er tale om Kristina Stoltz, Mich Vraa og Christina Hesselholdt.

Kalenderen skriver 1. december, og vi er allerede kommet i jule- og gavehumør. Som en lidt for tidlig julegave kan vi nu derfor løfte sløret for de sidste tre nominerede til DR Romanprisen 2017.

Kristina Stoltz er nomineret for romanen ’Som om’, Mich Vraa nomineres for ’Haabet’, mens romanen ’Vivian’ har sikret Christina Hesselholdt en nominering til prisen. Stort tillykke!

De slutter sig dermed til et stærkt felt, som allerede består af Kirsten Thorup for ’Erindring om kærligheden’, Merete Pryds Helle for ’Folkets skønhed’ og Niels Lyngsø, som er nomineret for ’Himlen under jorden’.

De nominerede til DR Romanprisen 2017

Kirsten Thorup: 'Erindring om kærligheden'. Læses i december

Merete Pryds Helle: 'Folkets skønhed'. Læses i januar

Niels Lyngsø: 'Himlen under jorden'. Læses i februar

Kristina Stoltz: 'Som om'. Læses i marts

Mich Vraa: 'Haabet'. Læses i april

Christina Hesselholdt: 'Vivian'. Læses i maj

I faktaboksen til venstre kan du se, hvornår vi læser de forskellige romaner. Vi lægger ud med ’Erindring om kærligheden, som vi læser i december.

Herunder kan du læse om de sidste tre nominerede romaner til DR Romanprisen 2017.

Kristina Stoltz: ’Som om’

Fannys liv udgør grundlaget for Kristina Stoltz' romanprisnominerede 'Som om'. I romanen følger vi både Fanny i hendes sårbare ungdomsår og over i voksenlivet, hvor ansvaret er stadigt voksende.

Fannys opvækst i kollektivet på Christianshavn er præget af frisind, politisk engagement og kærlighed. Familiens løse rammer og farens ustabile psykiske tilstand sætter sine spor i Fanny. Som voksen kan Fanny ikke finde sig tilpas i ægteskabet og kernefamiliens faste strukturer.

DR Romanklubben læser 'Som om' af Kristina Stoltz i marts 2017.

Vær med i DR Læseklubberne

Er du vild med at læse?

Mangler du inspiration til din næste læseoplevelse eller et sted at dele dine oplevelser med andre, der har læst bogen?

Så ​meld dig til DR Læseklubberne, hvor vi hver måned læser og diskuterer en ny bog i hver af de fem klubber:

Romanklubben
Klassikerklubben
Testklubben
Krimiklubben
Fagbogklubben

​Du kan læse om de forskellige klubber her og melde dig ind her.

Mich Vraa: ’Haabet’

I 1792 forbød Danmark den transatlantiske slavehandel. I årerne frem til 1803, hvor forbuddet mod slavehandel trådte i kraft, blev der dog alligevel importerer endnu flere slaver end tidligere. Og med tanker om at lave slavestutterier var særligt fødedygtige kvinder i høj kurs.

Mich Vraa beskriver med ’Haabet’ et kapitel i den danske historie, som ingen har grund til at være stolte af. Kynisme og dobbeltmoral er fremtrædende temaer, men også kærlighed og evnen til at overleve under de mest vanvittige forhold finder plads ind i romanen.

’Haabet’ af Mich Vraa er på programmet i DR Romanklubben til april – og det er barske sager.

Christina Hesselholdt: ’Vivian’

’Vivian’ handler om en kvinde, der igennem flere årtier tog mere end 150.000 fotografier, uden nogensinde at vise dem til nogen.

Vivian Maier er hovedpersonen i Christina Hesselholdts biografiske roman ’Vivian’. Franskfødte Vivian levede i årerne 1926-2009 og ernærerede sig fra 1950’erne og frem som barnepige i Chicago og New York. Og det var her hun tog sine billeder af det amerikanske samfunds mange lag.

Romanens mange stemmer går i dialog med Vivian og stiller spørgsmål til, hvorfor hun aldrig forsøgte at leve af sin kunst.

DR Romanklubben læser 'Vivian' af Christian Hesselholdt i maj 2017.

DR Romanprisen

DR Romanprisen er en læserpris. Forløbet varer et halvt år, fra december til maj, hvor læsekredse på biblioteker i hele landet hver måned læser en af de seks nominerede romaner.

Bogen er i samme måned til debat på Litteratursiden.dk, hvor læserne diskuterer den, og hvor du ligefrem kan være heldig også at støde på forfatterne. Tre romaner stemmes videre, og den endelige vinder findes af en jury, der også består af læsere.

Sidste års DR Romanpris gik til Ida Jessen for romanen ’En ny tid’. Heri møder vi fru Bagge, som lever et stille liv med sin mand, distriktslægen Vigand Bagge, på den jyske hede. Da hendes mand dør, viser det sig, at enden på en andens liv måske i virkeligheden er begyndelsen på hendes eget.

Lige her kan du læse, eller genlæse, begrundelsen for, at Ida Jessen vandt.