Et nyt navn klar til DR Romanprisen 2016

Den tredje nominerede til DR Romanprisen 2016 er Ida Jessen. Hun er nomineret for sin nye roman 'En ny tid'.

Ida Jessen har været nomineret til DR Romanprisen tre gange før, senest i 2007 for romanen 'Det første jeg tænker på'.

Vi kan nu løfte sløret for den tredje nominerede i konkurrencen om at vinde DR Romanprisen 2016!

Ida Jessen er nomineret for sin roman 'En ny tid', og dermed kommer hun i selskab med Henning Mortensen, som er nomineret for romanen 'Kvinden i korshæren' og Kamilla Hega Holst, som er nomineret for sin roman 'På træk'.

DR Romanprisen 2016

DR Romanklubben læser seks nominerede romaner:

December: 'På træk' af Kamilla Hega Holst

Januar: 'Kvinden i korshæren' af Henning Mortensen

Februar: 'En ny tid' af Ida Jessen

Marts: 'Den første sten' af Carsten Jensen

April: 'Harpiks' af Ane Riel

Maj: 'Hvad mener du med vi' af Jacob Skyggebjerg

Romanerne debatteres på landets biblioteker og online på litteratursiden.dk her.

I maj stemmer bibliotekerne tre romaner videre, og en jury bestående af læsere kårer den endelige vinder. Offentliggørelsen foregår den 4. juni.

I alt skal seks danske romaner fra i år være med i konkurrencen om at vinde DR Romanprisen 2016. Forløbet går i gang i december, og vinderen offentliggøres i juni.

Livet på heden

'En ny tid' er et lille stykke af Danmark, som det så ud i første halvdel af det 20. århundrede.

Den unge lærerinde frøken Høy kommer til den lille jyske by Thyregod for at drive byens friskole. Med sig har hun en dagbog, men den får hun ikke skrevet meget i de første 20 års tid. Først da hendes mand, distriktslæge Bagge i 1927 er døende, finder frøken Høy - nu fru Bagge - dagbogen frem igen.

'En ny tid' er en fortælling om livet på den midtjyske hede, om sladderen og hverdagen i den lille by og om den frihed, frøken Høy oplever, både efter sin mands død, men også i takt med, at kvindens rolle og muligheder i samfundet så småt begynder at ændre sig.

DR Romanprisen

DR Romanprisen er en læserpris. Forløbet varer et halvt år, hvor læsekredse på biblioteker i hele landet hver måned læser en af de seks nominerende romaner. Bogen er i samme måned til debat på Litteratursiden, hvor læserne diskuterer den. Derefter stemmes tre romaner videre og den endelige vinder findes af en jury, der også består af læsere.

Romanprisen 2016 starter i december, hvor vi læser Kamilla Hega Holsts 'På træk'. I januar læser vi Henning Mortensens 'Kvinden i korshæren' og i februar altså Ida Jessens 'En ny tid'.

I juni blev DR Romanprisen 2015 overrakt til Iben Mondrup for 'Godhavn', hvor tre søskende Bjørk, Knut og Hilde giver hver deres syn på et år i deres liv i en fangerlandsby i Grønland.

Programmet, hvor prisen blev overrakt, blev sendt direkte på P1, og du kan høre eller genhøre det her.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve