Fagbøger om Christian 4. og hans kvinder

Har Maria Hellebergs 'Kongens kvinder', der er månedens bog i DR Romanklubben, givet dig lyst til at lære mere om kong Christian 4. og hans kvinder?

Christian 4. er omdrejningspunktet i Maria Hellebergs roman 'Kongens kvinder'. Hvis du har fået lyst til at læse mere om kongen og hans kvinder, så er faglitteraturen et spændende sted at tage fat. (© DR)

Kong Christian 4. var en af Danmarks mest markante konger. Han har som ingen anden sat sit aftryk på landets grænser, arkitektur og kultur.

I aprils bog i DR Romanklubben, Maria Hellebergs 'Kongens kvinder', kan du lære den markante konge, og de kvinder der omgav ham, at kende.

Kan du ikke få nok af Christian 4. og de stærke kvinder, kan du dykke ned i faglitteraturen om de historiske personligheder.

Christian 4.

'Christian 4. - en europæisk statsmand' af Steffen Heiberger er den klassiske biografi om Danmarks uden tvivl mest kendte konge. Gennem sin lange regeringsperiode fra 1588 til 1648 er hans aftryk på danmarkshistorien uafviselig.

Bogen beskæftiger sig både med mennesket, statsmanden og myten Christian 4., og giver et samlet billede af en af vores lands mest farverige og magtfulde personer.

Find bogen på biblioteket.

Hustru til venstre hånd

Kirsten Munk var kongens anden hustru, og fødte ham et hav af børn. Efter en formodet affære med rhingreve Otto Ludwig af Salm brød Christian 4. med hende, og hun sad i perioder i husarrest.

I bøgerne 'Danske konger og dronninger' og 'Dronninger og andre kvinder i Danmarkshistorien', begge af Palle Lauring, kan du læse mere om Kirsten Munk.

Find bøgerne på biblioteket.

Magtfuld svigermor

Ellen Marsvin var Kirsten Munks mor, og spillede en vigtig rolle ved Christian 4.'s hof, hvor hun både fungerede som kongens rådgiver og stod for opdragelsen af hans børn med Kirsten Munk.

Siden havde hun, overraskende nok, en finger med i spillet, da kongen indledte et forhold til Vibeke Kruse.

Hans Gregersen har skrevet en spændende biografi om Ellen Marsvin, hvor du kan finde flere oplysninger om den indflydelsesrige kvinde.

Find bogen på biblioteket.

Tjenestepige og elskerinde

Efter bruddet med Kirsten Munk arrangerede Kirsten Munks mor, Ellen Marsvin, et forhold mellem kongen og tjenestepigen Vibeke Kruse. Man ved meget lidt om Vibeke Kruses liv før hun indledte et forhold med Christian 4., men kongen holdt hende tæt på sig frem til sin død.

I Palle Laurings bøger 'Danske konger og dronninger' og 'Dronninger og andre kvinder i Danmarkshistorien' kan du lære Christian 4.'s sidste vigtige elskerinde at kende.

Find bøgerne på biblioteket.

På hjemmesiden De Danske Kongers Kronologisk Samling kan du dykke ned i Christian 4.'s kærlighedsliv og få styr på kongehusets kringlede slægtshistorie.

Facebook
Twitter