FAQ om streaming og download af lydbøger

Fremover tilbyder vi flere lydbøger gratis til dig. En lang række vil være som streaming i stedet for download. Læs hvad det betyder her.

(Foto: Nick Benjaminsz © Stock Xchng)

Hvad er forskellen på streaming og download?

Når du downloader en lydbog, så henter du den ned på din computer, telefon tablet osv. Det betyder, at du kan høre den med det samme, gemme den til næste år eller hvornår det lige passer dig. Downloadperioden er den periode, hvor vi kan tilbyde dig at hente bogen til din telefon. Når den udløber, kan du ikke længere hente bogen - men den forsvinder ikke fra din telefon.

Når vil tilbyder en lydbog til streaming, henter du den ikke til din telefon. Det betyder, at vi en periode kan tilbyde dig at lytte til bogen fra vores side. Det kræver, at du har forbindelse til internettet, mens du lytter. Streamingperioden er den tid, du har mulighed for at lytte til bogen. Når perioden udløber, har du ikke mulighed for at høre bogen. Heller ikke selv om du allerede er gået i gang med at lytte.

Hvad hvis jeg gerne vil have bøgerne med til et sted, hvor der ikke er internet?

Det kan ikke lade sig gøre med de bøger, vi tilbyder til streaming. Så må du benytte dig af de tilbud, vi fortsat har med download af lydbøger. De kan nemlig lyttes uden forbindelse til internettet.

Hvad sker der, hvis jeg ikke når at høre bogen færdig inden tidsfristen udløber?

Hvis det er en bog, vi har tilbudt til streaming, er der desværre ikke noget at gøre. Da udløber vores rettigheder til at tilbyde bogen. Vi gør hver gang opmærksom på, hvornår fristen udløber. Det er dit eget ansvar at have forbindelse til nettet og at høre bogen, inden den bliver taget af.

Har du downloadet bogen, kan du bare høre videre.

Kommer der færre lydbøger til download?

Nej, som udgangspunkt har vi stadig lige så mange lydbøger til download. Fx vil der omkring jul og sommerferie stadig være lydbøger til download. Det vil fungere som det plejer - nemlig at du kan hente bøgerne ned på din computer til evigt eje.

Tilbuddet om streaming skal ses som et ekstra tilbud, hvor vi har mulighed for at tilbyde endnu flere lydbøger gratis til dig.

Hvordan opdager jeg, at der er nye lydbøger?

Du kan følge med på vi Facebooksiden DR Podcast (de gør opmærksom på lydbøger til download) eller via DR Læseklubbernes nyhedsbreve, som du finder her. Vær opmærksom på, at nyhedsbrevene både giver meddelelser om bøger til streaming og bøger til download. Det vil stå på artiklen, om du skal streame bogen eller kan downloade den.

Jeg oplever, at siden er overbelastet, når jeg gerne vil streame en lydbog. Kan I hjælpe?

Vi arbejder på at løse problemet med overbelastning på siderne. Fra 1. december kan man på DR Radio-appen finde alle de lydbøger, vi har til download og streaming, og den er bedre rustet til at håndtere mange brugere på en gang. Forhåbentlig finder vi også en løsning for udfordringen på hjemmesiden inden da.

Hvis du ikke har fået svar på dit spørgsmål, kan du skrive til

Facebook
Twitter