Farverig og burlesk Nick Cave i Kolding

Hvad laver Nick Cave i Kolding? Han udstiller skulpturelle dragter på Trapholt. Det er tid til at møde kunstneren Nick Cave, der er mindst ligeså underholdende som sin mere kendte navnebror.

trapholt1.mp4

Lad os først lige få afklaret, at det her ikke drejer sig om musikeren Nick Cave, men om hans noget mindre kendte navnebror; kunstneren, danseren og performancekunstneren Nick Cave.

Amerikaneren er netop nu højaktuel med udstillingen 'The World Is My Skin' på Trapholt i Kolding, hvor man kan se en række af hans såkaldte soundsuits, der udstilles som skulpturer, men i princippet er dragter, hvori der kan være en - eller flere - levende kroppe. Skulpturerne er hovedsageligt lavet fundne genstande, som Nick Cave i sine værker bringer ind i nye sammenhænge.

- Nick Cave er en af tidens allerstørste personligheder indenfor spillet mellem kunst og design, forklarer Trapholts inspektør, Karen Grøn.

- Det specielle ved ham er, at han er uddannet designer, men arbejder med et kunstnerisk udtryk, der er meget langt væk fra den nordiske minimalisme og enkelhed, man normalt ser her i landet.

Mød dragterne i dit lokale supermarked

Som en del af udstillingen kan man i slutningen af april og i starten af maj være heldig at støde på Nick Caves dragter i bevægelse i den sydlige del af landet. En performancegruppe vil iklæde sig dragterne og dukke op i byrummet i byerne Sønderborg, Esbjerg, Haderslev, Odense, Middelfart, Svendborg, Kolding, Frederecia og Vejle.

- Det kan være det bliver på byens torv, men det kan ligeså godt være, at Nick Caves kunst pludselig dukker op i det lokale supermarked, fortæller Karen Grøn.

Udstillingen på Trapholt kan ses frem til 8. september.