Forfatter: Jeg er god til at være ligeglad

EROTISK NOVELLE-KONKURRENCE: Lotte Garbers overvejede et splitsekund, om hun skulle skrive erotisk litteratur under pseudonym. Men hun står ved alt, hun skriver - også det frække.

(Foto: Stine Heilmann)

Forfatter Lotte Garbers er aldrig gået udenom de frække scener, når hun skriver.

- For mig er det ganske naturligt, at vi også går med hovedpersonen i seng, når vi nu er med ham i skænderiet, på arbejdet, og så videre, siger hun.

Det, at hun aldrig stoppede ved tærsklen ind til soveværelset, er en af grundene til, at hun begyndte at skrive decideret erotisk litteratur.

- Erotik er forhåbentlig en del af alle menneskers liv, og en person i en roman bliver utroværdig, hvis vi ikke også kender til hans erotiske jeg, hvad enten det findes eller ej.

Jeg står ved, hvad jeg skriver

Det var ikke helt uden betænkninger, at hun kastede sig ud i den nye genre.

- Min mand og jeg snakkede rigtig meget om det. Det er jo ham, der har en kantine, han skal ned i hver dag, og han kunne ikke til at begynde med overskue det der "HØ HØ - hvor får din kone alle de ideer fra?"

Tanken om at udgive de erotiske tekster under pseudonym strejfede Lotte Garbers.

- Jeg overvejede det et splitsekund. Men jeg står som regel ved, hvad jeg siger og mener - og skriver. Hvis jeg så er for stor en mundfuld for verden omkring mig - dem om det. Jeg er god til at være ligeglad.

Og fordi hun ikke "skriver ikke om tis eller hunde eller noget", så endte hendes mand faktisk med at være stolt af de ting, hun skriver.

Kedeligt, hvis alt skulle være selvoplevet

Hun understreger, at det jo er meget individuelt, om man har lyst til at skrive om sine egne erfaringer på lagnerne.

- Men perspektivet på roman- og novellegenren bliver lidt sørgelig, hvis alt skal være selvoplevet. Forfattere lever meget kedelige liv. Vi sidder jo bare her foran tastaturet, gerne så meget som overhovedet muligt, uden afbrydelser eller noget så forstyrrende som sommerferie.

I øvrigt mener hun, at man godt kan komme til at pille lidt af glansen af sit eget sexliv, hvis man bruger det i litteraturen.

- Hånden på hjertet - den oplevelse du har haft, som var smuk og fræk, den så måske temmelig fjollet ud, hvis nogen havde filmet det. Det kan man så risikere at kalkere ned på papiret, hvis man skriver om egne, fine oplevelser. Det er virkelig meget uerotisk.

Antyd, fornem, sæt fantasien i gang

DR K kører hen over sommeren en erotisk novelle-konkurrence, hvor vi leder efter talenter indenfor erotisk litteratur.

Lotte Garbers giver et par eksempler på, hvad god erotisk litteratur i hvert fald ikke er.

- Det er ikke det udpenslede, nærmest pornografiske samleje, for det kan være kedeligt at læse, men det er heller ikke Hollywoods soft filter scener, hvor soveværelset altid ligner et hotelværelse, lampen står i bekvem slukke-afstand, og manden altid holder om kvindens nakke på en særlig kamera-egnet vinkel, forklarer Garbers.

Hun råder til, at man prøver at lade være med at være alt for ligefrem i sine skriverier.

- Antyd, fornem, sæt fantasien i gang, og lad være med at fortælle slavisk detaljeret om din tur til fetich-fest.