Forfatter om frygten for den øde ø: Nødt til at være urmenneske

Selv de smukkeste omgivelser kan blive skræmmende, hvis den rette forfatter kommer til. DR Testklubben går i marts ombord i horror-genren, sådan som den udfolder sig i Steen Langstrups univers.

(Foto: Collage/Colourbox)

Forestil dig, at du sammen med din kæreste udforsker verden som back-packere. En snorkeltur går galt, og du bliver efterladt på en øde tropeø i sammen med hende. Hun dør under temmelig skræmmende omstændigheder.

Da hjælpen endelig når frem, og du kommer tilbage til fastlandet, er der ingen, der tror på din forklaring. Og det er dig, der bliver anklaget for at have slået hende ihjel.

Det er plottet i denne måneds læsning i DR Testklubben, Steen Langstrups horrorfortælling 'Ø'.

Mød dine mareridt

Steen Langstrup har specialiseret sig i at tappe ind i alt det, vi grundlæggende frygter. Og så koge det sammen i historier, der fanger og frastøder på samme tid.

I 'Ø' møder vi angsten for at blive efterladt på et øde sted uden kontakt til omverdenen. For det ukendte, der lurer under vandoverfladen. Døde mennesker, der måske alligevel ikke er døde. Myrer, der kravler ind i menneskets kropsåbninger. For slet ikke at tale om sult, tørst, mørke og macheter.

Inspirationen til historien har Steen Langstrup blandt andet hentet fra sine egne rejser til Sydøstasiens Bounty-strande.

- Jeg har jo siddet på sådan en ø og tænkt, vi er godt nok fucked, hvis vi bliver efterladt.

Ingen hjælp fra Google

- Normalt er vi i en verden, hvor hjælpen kun er et telefonopkald væk. Lige pludselig er der steder, hvor du bare er væk fra det hele og er nødt til at finde ud af at overleve selv. Du kan ikke google, hvordan du får hul på en kokosnød, du er tilbage til at være et urmenneske, fortæller Steen Langstrup til forfatterweb.dk om de tanker, der førte til bogen.

'Ø' er en af de fem bøger, der er nomineret til prisen 'Årets danske horrorudgivelse'. Steen Langstrup har tidligere vundet netop den pris for sin roman 'Alt det hun ville ønske, hun ikke forstod'. Du kan blive klogere på Steen Langstrups forfatterskab her.

Mens DR Testklubben læser Steen Langstrups horrorroman, kan du diskutere den med andre læsere online via Litteratursiden.dk.

Facebook
Twitter