GUIDE: Det skal du opleve under Copenhagen Art Week

De næste 10 dage fyldes København med kunst. Anne Riber fra Kunsten.Nu giver tips til, hvad du skal opleve under kunstugen.

Oplev spændende arrangementer under Copenhagen Art Week

Her er hvad du ikke bør gå glip af under Copenhagen Art Week:

Gallery Night, Indre by og KødbyenHele kunstugen sparkes i gang med manér fredag den 23. august med en Gallery Night i Indre By og Kødbyen. Her holder gallerierne længe åbent med bl.a. ferniseringer på nye udstillinger.Kom med til åbningen på eksempelvis Per Kirkeby hos Galleri Bo Bjerggaard, Martin Erik Andersen m.fl. hos Galleri Susanne Ottesen og Erik A. Frandsen hos Galerie Mikael Andersen.Gallery Night, CarlsbergOnsdag den 28. august er det udstillingsstederne på og omkring Carlsberg, der slår dørene op til en aften i kunstens navn.Kom blandt andet til fernisering hos gallerierne Nils Stærk og Nicolai Wallner - sidstnævnte fejrer endda sit 20 års jubilæum.

One Night OnlyTorsdag den 29. august udfoldes alt det bedste fra den danske performance-scene i Kunstforeningen GL STRAND.Under titlen One Night Only kan man opleve performances af bl.a. Jens Blendstrup, Jette Hye Jin Mortensen, Sophie Dupont og Gæoudjiparl.Guidede ture rundt i KøbenhavnUdover et pakket event- og udstillingsprogram er en vigtig del af Copenhagen Art Week de guidede ture rundt til byens gallerier og projektrum, som Kunsten.Nu arrangerer.Kom med på ture til Kødbyen, til Bredgade-gallerierne og se på street art på Nørrebro.

MuseumsåbningerI løbet af de 10 dage, som Copenhagen Art Week varer åbner flere spektakulære udstillinger i København og omegn.Fredag den 23. august indtager Det Kongelige Danske Kunstakademi Fotografisk Center og mandag den 26. august er der åbning på en storstilet soloudstilling med den anerkendte fotograf Roger Ballen i Nikolaj Kunsthal.Onsdag den 28. august åbner Karen Blixen museets poetiske særudstilling med den tyske kunstner Stefan Saffer, og ligeledes kan man på Gl. Holtegaard opleve den nyåbnede udstilling med den legendariske fotograf Man Ray.AtelierbesøgUnder Copenhagen Art Week er det også muligt at komme med ind i kunstens allerhelligste rum – kunstnerens atelier.Den 28. august har Martin Asbæk Gallery nemlig fået deres to kunstnere Cathrine Raben Davidsen og Ebbe Stub Wittrup til at åbne dørene til deres værksted og give et indblik i, hvor og hvordan deres kunst bliver til.

Facebook
Twitter