Havelågen, der binder folk sammen

Hvad er hashtags og hvad kan man egentlig bruge det til? DR2 Morgen kigger på #'et

På en mobiltelefon hedder den 'firkant' og nogen kalder det en havelåge. Men efterhånden er det nok mest kendt som hashtagget. Vi taler om dette tegn: #

Men hvad går det egentlig ud på?

DR2 Morgen har smidt ordet på bordet og bedt Line Pedersen, der er sprogkonsulent i sit eget firma, Ordkløveren, fortælle om tegnet, der sidder lige over tretallet på dit tastatur.

Klikbar emneinddeling

- Det er en måde at kategorisere det, vi skriver på Twitter. På den måde kan man simpelthen gå ind og følge den strøm af tweets, der kommer i forbindelse med en begivenhed eller et emne, uden at man ellers nødvendigvis følger hinanden på Twitter, siger hun.

Tegnet sættes foran et emneord, der derved bliver til et link. Klikker man så på ordet, får man på sin skærm alle de tweets eller statusopdateringer, der har samme hashtag.

- Hvis man fx har brug for hjælp på Twitter, så spørger man ud til #Twitterhjerne, og så melder folk tilbage. Så det er sådan et hjælperedskab, som er super inde på Twitter, forklarer Line Pedersen.

Hashtagget opstod blandt Twitter-brugere, der begyndte at bruge det som en kommentar til deres egne tweets.

- Så går Twitter meget hurtigt ind og siger: 'Det her er smart' og hyperlinker det, så man kan linke til hinanden, fortæller Line Pedersen.

For nyligt er Facebook hoppet med på vognen, så man nu også der kan bruge hashtagget.

Se hele indslaget i klippet øverst.