Her er de nominerede til DR Romanprisen

Så er alle navnene på plads til DR Romanprisen 2015.

Vi er klar med de sidste nominerede til DR Romanprisen 2015.

Det er Henrik Rehr, der er nomineret for sin graphic novel 'Gavrilo Princip', Iben Mondrup, der er nomineret for romanen 'Godhavn' og Peter Asmussen for 'Og tilsidst går verden under'.

Gavrilo Princip er navnet på en mand med en meget central rolle i verdenshistorien. Han affyrede nemlig bogstavelig talt startskuddet til 1. Verdenskrig, da han dræbte den østrig-ungarske tronfølger Frans Ferdinand og hans hustru.

Henrik Rehr undersøger i sin grafiske roman, hvem denne unge bosnisk-serbiske nationalist var. Vi læser romanen i marts.

I april skal vi med Iben Mondrup til Grønland, hvor vi møder en dansk udflytterfamilie. Fortællervinklen skifter mellem familiens tre børn, Bjørk, Knut og Hilde, som vi følger et års tid.

Efter et år med Mondrup tager vi et århundrede med Peter Asmussen. Hans roman 'Og tilsidst går verden under' begynder nemlig hos et foster, der ligger i sin mors mave, og slutter præcist 100 år senere. I mellemtiden følger vi fostret, Louise, og hendes liv.

Vi læser også Høeg, Vilstrup og Helle

I efteråret satte vi navn på de tre første nominerede, som er:

Peter Høeg for 'Effekten af Susan'. Bogen bliver læst i DR Romanklubben i december.

Jens Vilstrup for 'Opland'. Vi læser bogen i januar.

Helle Helle for 'Hvis det er'. Den læser vi i februar.

Hver måned debatteres bøgerne i DR Romanklubbens online læseklub. Den kan du finde på Litteratursiden.dk ved at klikke her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk