Hvedekorn-debutant: poesi er som en orgasme

Andreas Tordenfugl Thomsen debuterer i magasinet Hvedekorn, og for ham er poesi en hjælp til at få styr på sine inderste tanker og følelser.

21-årige Andreas Tordenfugl Thomsen debuterer i denne udgave af Hvedekorn med et digt uden titel. Den unge lyriker har skrevet digte, siden han var 16 år, og han skriver, fordi han bare ikke kan lade være, og fordi det hjælper ham med at få styr på sine tanker.

Af den grund skriver han også meget personlig poesi, der ikke er tiltænkt andre end ham selv.

- Jeg er ikke en person, der har brug for at fortælle hele verden, hvordan jeg har det. Jeg forsøger at tænke, at jeg skriver til mig selv, så jeg ikke skal fokusere på, hvad andre synes. Og så har jeg pludselig helt frie rammer til at ramme en eller anden følelse, forklarer han og fortsætter:

- Bagefter får jeg en slags forløsning tilsvarende en orgasme eller et vredesudbrud. Det er noget, der hjælper mig.

Dejligt at blive anerkendt

Netop fordi Andreas Thomsen mest skriver digtene til sig selv, har det været surrealistisk at se sit digt på tryk i Hvedekorn. Men det har også været en god oplevelse, fortæller han:

- Det er dejligt at blive anerkendt for, at de følelser jeg har og de mønstre, jeg tegner, er okay at have. Det giver en god følelse af, at ens inderste tanker giver mening, og at andre bryder sig om dem, fortæller han.

Hans digt har fået god feedback gennem Hvedekorn, og det har været til hans egen overraskelse, fortæller han beskedent:

- Jeg kan se, at Lars Bukdahl er glad for mine digte, og det kommer bag på mig, for jeg synes egentlig ikke, de er så specielle, men det synes andre åbenbart.

Ser mønstre overalt

Andreas Thomsen har skrevet poesi i fem år, og i løbet af den tid, er han efterhånden blevet klogere på, hvad der karakteriserer hans digte:

- Der er et skjult budskab i hver ting, jeg skriver - en følelse eller et mønster. Men det er noget, der sker ubevidst, og som jeg først selv kan se bagefter - hvilket også gælder for nærmest alle de digte, jeg læser, forklarer han.

Et af de temaer som særligt har fyldt i hans digte er kroppen:

- Jeg kan ikke lade være med at skrive et eller andet om kroppen i meget af min poesi. Jeg ser mønstre i alle mulige ting, og jeg ser kroppen som en slags metafor for, hvordan verden fungerer, fortæller han.

Digtet

Jeg sidder her og hygger mig med mit mobile hotspot og livets dystre episoder.

mit hotspot er stoppet med at virke og der er kun dystre episoder.

dette var mit forsøg på at skabe en balance og livets hotspot dåner efter overflade, som var det en forstenet kvist.

mit hotspot er en forstenet kvist og måske er livet en blomme.

Økologisk og radioaktiv blomme, med en kende væske og en smule muld

-jord

(kun) brøker danner facit, vil flertallet mene.

facit = blommer er hot.

Facebook
Twitter