Jacob Skyggebjerg er sjette og sidste nominerede til DR Romanprisen 2016

Jacob Skyggebjerg er nomineret til DR Romanprisen 2016 for sin roman 'Hvad mener du med vi'. Dermed er alle seks nominerede romaner på plads.

Jacob Skyggebjerg debuterede i 2013 med 'Vor tids helt'. Nu er han nomineret til DR Romanprisen for sin anden roman 'Hvad mener du med vi'.

Nu kan vi endelig offentliggøre navnet på den sjette og sidste nominerede til DR Romanprisen 2016! Der er tale om Jacob Skyggebjerg, som nomineres for 'Hvad mener du med vi', som vi læser i maj. Tillykke!

Jacob Skyggebjerg slutter sig til feltet af øvrige nominerede, som består af Carsten Jensen for 'Den første sten', Ane Riel for 'Harpiks', Henning Mortensen for 'Kvinden i korshæren', Ida Jessen for 'En ny tid' samt Kamilla Hega Holst for 'På træk'.

Kvindeliv og samfundsliv

Jacob Skyggebjerg debuterede i 2013 med den autobiografiske 'Vor tids helt' om at vokse op blandt underklassen i Horsens.

I 'Hvad mener du med vi' er scenen skiftet ud med en højskole i den fiktive provinsby Vikøbing. Her er syv kvindelige forfattere taget på skriveophold i påsken. De syv kvinder får dog ikke kun skrevet på deres værker, men også sagt en masse. Der er nemlig nok at tale om og diskutere, for kvinderne kommer fra hver deres hjørner af det danske samfund, og deres verdenssyn og egne livshistorier er derfor ganske forskellige.

'Hvad mener du med vi' er en kollektivroman, der igennem de syv kvinder undersøger samfundet og de forskellige mennesker, der lever her. Vi læser romanen i maj.

DR Romanprisen

DR Romanprisen er en læserpris. Forløbet varer et halvt år, hvor læsekredse på biblioteker i hele landet hver måned læser en af de seks nominerende romaner. Bogen er i samme måned til debat på Litteratursiden, hvor læserne diskuterer den. Derefter stemmes tre romaner videre, og den endelige vinder findes af en jury, der også består af læsere.

Og nu har vi altså alle seks nominerede på plads. Du kan se de nominerede bøger, og hvornår vi læser dem, i faktaboksen til venstre.

I juni blev DR Romanprisen 2015 overrakt til Iben Mondrup for 'Godhavn', hvor tre søskende Bjørk, Knut og Hilde giver hver deres syn på et år i deres liv i en fangerlandsby i Grønland.

Programmet, hvor prisen blev overrakt, blev sendt direkte på P1, og du kan høre eller genhøre det her.

Facebook
Twitter