KontaktKunst: Vær med i vores nye leg

Fra den 1. marts er DR Kunstklub vært for en ny leg, som vi kalder KontaktKunst. Som deltager i KontaktKunst får du tre månedlige udfordringer, som du skal løse på bedst mulig vis.

Hvis du deltager i KontaktKunst skal du bl.a. konkurrere mod KunstKirurgerne. Spillet starter den 1. marts. (Foto: © janjo_000)

Fra den 1. marts og tre måneder frem er DR Kunstklub vært for en ny leg, som vi kalder KontaktKunst. For at være med skal du tilmelde dit hold på mellem 2 og 5 personer. Som deltager i KontaktKunst får du tre månedlige udfordringer, som du skal løse på bedst mulig vis sammen med dit hold.

De første tre udfordringer stilles den 1. marts. Dem har dit hold hele måneden til at løse.

Visionen bag

KontaktKunst er både en leg, et spil og et kollektivt kunstprojekt. Vi skal have det sjovt sammen på vores hold, men vi skal også ud og møde andre mennesker. KontaktKunst handler blandt meget andet om at snakke sammen, give noget til andre og skubbe lidt til virkeligheden.

Hvad er en udfordring?

Du får tre månedlige udfordringer af forskellig karakter. Vi løfter først sløret for udfordringerne den 1. marts, men det kunne fx være en fotoopgave, en skriftlig opgave der inkluderede en person, der ikke er på dit hold eller afvikling af en mindre, ufarlig happening, til glæde for din omverden. Det står alle hold frit, hvor mange af udfordringerne, de løser.

Det er også et spil - med præmier

Hver udfordring har et tilhørende pointssystem, alt efter hvor udførligt man løser udfordringen. Når alle tre måneder er gået kårer vi et vinderhold. Det er det hold med flest scorede point. De 10 bedste hold vinder et KontaktKunst-weekendophold på en højskole, som afvikles i løbet af sommeren. Præmien kan ikke byttes til penge, men kan gives væk. I tilfælde af pointlighed trækkes der lod.

Derudover er der tre månedlige vindere af andre kunstpræmier. Disse tre vindere kåres af redaktionen og her kigges der efter særlige fine tiltag, geniale ideer eller poetisk tyngde.

Tilmelding

Tilmeld dit hold på kunst@dr.dk. I emnefeltet skriver du KontaktKunst. Skriv dit holdnavn og navnene på dine holdkammerater. Har du ikke et hold, så tilmeld dig som enkeltperson, så agerer vi KontaktBureau og forsøger at hooke dig op med passende makker.

Efter du er tilmeldt vil du modtage en mail med mere info fra os.

Man kan springe ind i spillet, når man vil. Men springer du fx ind i april, vil du ikke kunne score point for marts-udfordringerne osv. Derfor kan det dog være ligeså sjovt at være med.

For at være helt sikker på at være med fra start og modtage en mail fra os før 1. marts, anbefaler vi, at du tilmelder dig senest den 26. februar.

Hvad kræver det at være med?

Alle kan være med uanset alder, køn og baggrund. Kunstfaglig viden er absolut ingen betingelse. For at løse udfordringerne får dit hold brug for et kamera og et eller andet, der kan optage video (smartphones er helt fint!).

For at score maksimumpoint skal en fra holdet være tilknyttet et eller andet socialt medie (Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller lignende).

Du har nok allerede internet, hvis du læser dette. Det får du brug for…

Hvad venter du på? Tilmeld dit hold NU på kunst@dr.dk

https://www.youtube.com/watch?v=tpdhq7zPJEc&list=UUIoQVLAdftnVjNDktP4Y7og