Kunsten at samle: Marlene har 6.538 æggebægre

80-årige Marlene Binnerup har samlet på æggebægre i et helt liv. Hun foretrækker dog spejlæg med frikadeller fremfor et blødkogt æg.

Marlene Binnerup er en ægte samler. Hendes hjem er fyldt med æggebægre og derudover samler hun også på frimærker og gyngeheste. (Foto: © Camilla Konradsen)

DR Kunstklub har sat gang i en serie om samlere. Den første samler er 80-årige Marlene Binnerup fra Hellerup, der i sit hjem har 6.538 æggebægre.

Den imponerende samling startede med et æggebæger med en inskription og en hilsen fra København under et vajende Dannebrog:

- Det fik mig til at tænke, at det måtte være noget et skolebarn havde haft med hjem fra en ferie og noget, som bar på en historie. Senere fandt jeg et æggebæger, hvor der stod Himmelbjerget, og dernæst ét med navnet på en by. Det synes jeg var ret sjovt, og så har det bare kørt derfra.

Samleraktiviteten giver Marlene et formål og en grund til at komme ud af døren, fortæller hun:

- Jeg kan godt købe dem på computeren, men det nægter jeg! Jeg vil SELV ud og finde dem. Jeg skal jo ud og gå, og hvis jeg ikke har noget at gå efter, så gider jeg ikke rigtig. Så det giver mig en grund til at komme ud og gå på opdagelse. Nu har jeg noget at gå efter!

Selvom æggebægrene er Marlenes store passion, vil hun helst have sine æg hårdkogte på et stykke brød eller som et spejlæg til en frikadelle på panden:

- Det er faktisk længe siden, at jeg har spist et blødkogt æg. Til påskefrokosterne har mine børnebørn dog stor glæde af samlingen, når en kurv med blødkogte æg bliver båret ind og de får lov til at vælge frit på alle hylder af de mange æggebægre.

Du kan se hele Marlenes samling på DR Kunstklubs Facebook-side.

Projektet er lavet i samarbejde med bloggen I Do Art, hvor du kan læse endnu mere om Marlene Binnerups samling.