Kunstner er på jagt efter fotos af mørket: Hvordan ser dit mørke ud?

Kunstneren Sidse Carstens skal sammen med DR lave et videoværk til et nummer af Den Sorte Skole. Til det formål skal hun bruge en masse fotos af mørket - dit mørke!

Hvad er det magiske ved mørket? Hvordan ser mørket ud, der hvor du bor? Nu skal du ud i eftermørkets mørke med dit kamera og tage et foto. (Foto: Bettina Hartmann)

I uge 44 hylder DR mørket på bl.a. P2 og på DRK. I den forbindelse skal der laves et videoværk til et nummer af Den Sorte Skole, som kunstneren Sidse Carstens skal stå bag. Til det formål skal hun bruge en masse fotos af mørke - dit mørke - din definition af hvad mørke er - hjemme hos - udenfor hos dig - eller hvem ved - indeni dig.

Det eneste krav er, at dit foto på den ene eller anden måde skal kunne passe til overskriften: Mørkets Magi.

Mere natur og flere mennesker

DR har allerede modtaget en del gode fotos. Her er der en overvægt af byens mørke, og kunstneren der skal arbejde videre med de modtagne fotos har derfor et ønske om at modtage mange flere fotos fra landet: For hvordan ser der ud, der hvor det er rigtigt mørkt. Det er helt i orden at oplyse mørket med blitz eller lignende.

Derudover mangler Sidse Carstens også fotos af mørket, der på den ene eller anden måde indeholder mennesker. Hvordan det opgave kan løses er igen helt op til din fantasi.

Og har man nu stadig lyst til at tage fotos af mørket fra byen, så hold dig ikke tilbage. Jo flere gode fotos jo bedre!

Sådan gør du - rent teknisk

  • Tag et foto, der passer med overskriften Mørkets Magi, med din smartphone eller dit kamera (eller find et i dit arkiv, som ikke tidligere har været brugt i udstillinger eller lignende projekter).

  • Send dit foto per mail til klassisk@dr.dk - husk at skrive navn og andet info i mailen

  • Ja, det var sådan set det. Meget nemt, ik?

Vær opmærksom på, at det ikke er sikkert, at dit foto bliver brugt i Sidse Carstens videoværk, men at vi måske bruger dit foto i en anden sammenhæng i forbindelse med Mærk Mørket-projektet.

Vær også opmærksom på, at dit foto kan beskæres, redigeres og tilpasses, så det passer ind i det samlede videoværk. Dit indsendte foto (eller fotos) kan frit bruges af dig i alle ønskelige sammenhænge efterfølgende.

God fornøjelse og pas på dig selv i mørket.

Facebook
Twitter