Læserne har talt: Her er finalisterne til DR Romanprisen 2016

Stemmerne fra læseklubberne rundt omkring på landets biblioteker er talt op, og nu står det klart, at de tre finalister til DR Romanprisen 2016 er 'Harpiks' af Ane Riel, 'En ny tid' af Ida Jessen og 'Den første sten' af Carsten Jensen.

De tre finalister til Romanprisen 2016 er Carsten Jensen for 'Den første sten', Ida Jessen for 'En ny tid' og Ane Riel for 'Harpiks'.

Det startede med seks, nu er de tre. Og snart bliver de tre til én.

I alt seks romaner har været nomineret til DR Romanprisen 2016, som afholdes af DR Læseklubberne i samarbejde med landets biblioteker og litteratursiden.dk.

Det sidste halve år er bøgerne blevet læst og debatteret flittigt i romanklubberne på landets biblioteker og i online-debatterne på litteratursiden.dk. I løbet af de sidste uger har romanklubberne så stemt om, hvilke af de seks romaner, de helst så i finalen.

Og de tre romaner, som er gået videre er altså (i helt tilfældig rækkefølge) 'Den første sten' af Carsten Jensen, 'En ny tid' af Ida Jessen og 'Harpiks' af Ane Riel.

Krigens gru, stille dage på heden og en usædvanlig familie

Carsten Jensen 'Den første sten'

I Camp Price i Afghanistan har deling 3 først svært ved at få tiden til at gå. De keder sig og bruger tiden på træning og tomgang. Men da en patruljering går galt, sættes en lavine af begivenheder i skred, der presser soldaterne ud i Sort Zone, hvor panikken venter.

I Carstens Jensens roman kommer vi helt tæt på, hvad krigen gør ved mennesker.

Ane Riel 'Harpiks'

Liv vokser op i en ganske usædvanlig familie. Efter en tragisk begivenhed er hendes far begyndt at slæbe ting til gården, hvor de bor, der langsomt gror til i skidt og skrammel. Imens ligger Livs mor i et værelse og spiser sig større og større, mens kaniner og kryb flytter ind i det rodede hus.

Alligevel er der masser af kærlighed og omsorg mellem de tre. Men så en dag, melder Livs far hende død.

Ida Jessen 'En ny tid'

Vi er på den jyske hede i starten af den tyvende århundrede. Frøken Høy ankommer til Thyregod, hvor hun skal være friskolelærerinde, men her gifter hun sig med byens læge og bliver til fru Bagge.

'En ny tid' er fru Bagges stilfærdige og alligevel dramatiske dagbogoptegnelser i tiden før og efter hendes mands død, hvor både hendes eget liv og landsbyen Thyregod er i rivende udvikling.

Jury vælger vinderen, som afsløres live til P1's litteraturfestival

Den 28. maj mødes en jury bestående af fem læsere fra romanklubberne for at vælge den endelige vinder.

Hvem de vælger, kan du høre live i programmet 'P1's Litteraturfestival', som bliver sendt lørdag den 4. juni fra 14.03-16.00.

Udover kåringen af vinderen af Romanprisen 2016 kommer programmet til at byde på alt godt fra litteraturens verden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk