Lektor: - Hulahoptimer er et usædvanligt lækkert ord

Ordet 'hulahoptimer' er egentlig politisk ladet - men ingen kan lade det ligge, fordi det er så lækkert.

Det var Karen Ellemann, der præsenterede det. Et nyt ord, der har bredt sig hurtigt, fordi det er dødlækkert.

Ordet er 'hulahoptimer', og det opstod i forbindelse med folkeskolereformen, da oppositionen ikke længere bakkede op om regeringens aktivitetstimer.

- Det bliver brugt til at gøre grin med regeringens begreb 'aktivitetstimer'. Og det gør det rigtig godt, fordi det er et helt usædvanligt lækkert ord, forklarer Malene Bjerre, der er lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

For godt til at lade ligge

Hun er gæst i Ordet på Bordet på DR2 Morgen, fordi hun har bidt mærke i, hvordan ordet pludselig bliver brugt mange steder. For det er for godt et ord til at lade ligge, mener hun.

- Det er lækkert, fordi det har nogle fantastiske vokaler. Der er en vokalvariation med nogle meget markante vokaler. Så er der nogle gode trykforhold, hvor vi har to ubetonede stavelser og stavelse med tryk til sidst. Det kender vi fra andre sjove udtryk som 'dippedut', 'hurlumhej' og 'huttelihut', siger Malene Bjerre.

Hun kalder det et bevægelsesefterlignende ord, som sender os direkte ned i skolegården med leg, pjat og sjov. Og det gør, at også journalister tager ordet op.

- Når vi har fået ordet 'hulahop', så er det for godt til at lade ligge, siger Malene Bjerre.

Se hele indslaget fra DR2 Morgen øverst.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter