Månedens bog: Vi skal stoppe med at mærke efter i os selv

I ’Stå fast’ gør Svend Brinkmann op med samtidens store fokus på at finde svarene indeni – for der finder vi ikke andet end organer. Har han ret?

De fleste af os er nok på et eller andet tidspunkt blevet bedt om at ”mærke efter, hvad der føles rigtigt indeni” eller at ”gå efter vores mavefornemmelse”, når store beslutninger skal træffes.

Og denne idé om, at vi finder svarene i os selv, er hvad psykologiprofessor Svend Brinkmann gør op med i sin bog ’Stå Fast’.

For et for stort fokus på at finde svarene indeni medfører i hans optik en risiko for, at vi bliver skuffede og i værste fald deprimerede, når det går op for os, at der ikke er noget derinde til at hjælpe os - udover organer.

Den accelererende kultur

’Stå fast’ er månedens bog i Fagbogklubben, og heri retter Svend Brinkmann kritik mod samtidens store fokus på udvikling, omstilling og innovation.

Han peger på, at vi fejlagtigt er begyndt at søge indad efter alle svar som reaktion på den accelererende kultur, vi lige nu befinder os i.

For når det er blevet et succeskriterie hele tiden at bevæge sig fremad og skifte partnere, jobs, adresser og kompetencer, bliver vi tvunget til at håndtere de mange ydre forandringer ved at søge indad.

Syv råd

Så hvad skal vi i stedet gøre?

Ifølge Svend Brinkmann handler det om at stå fast og slå rødder frem for hele tiden være i bevægelse.

Hertil opstiller han syv selvhjælpsråd, som blandt andet involverer at undertrykke sine følelser, at tage nej-hatten på og at fokusere på det negative i livet.

Vær med i debatten

Hvad mener du om Svend Brinkmanns råd om at stå fast? Og giver hans syv selvhjælpsråd mening? Det kan du lige nu være med til at debattere på litteratursiden.dk.

God læselyst!

Facebook
Twitter