Månedens krimi: Mord bag jerntæppet

En model, der findes død i København. Hendes søster med kommunistiske tilbøjeligheder, der er forsvundet i Bukarest. Rumænske efterretningsfolk og et Europa i oprør… Månedens krimi er ’Tal til mig’ af makkerparret Simon Pasternak og Christian Dorph.

Christian Dorph og Simon Pasternak har skrevet en krimiserie om det moderne Danmark fra 1975 til i dag. 'Tal til mig' er fjerde bind i serien. (Foto: Bjarke Johansen)

Liget af en ung kvinde, Cecilie, blive fundet ved Dybbølsbro i København. Året er 1989, Berlinmuren er netop faldet. Det viser sig, at kvinden er model og indblandet i stof- og rockermiljøet i det københavnske natteliv.

Drabschefen har fået hjerteproblemer, og hans kollega Anita er den oplagte efterfølger til posten. Men ledelsen har kørt den ubehagelige Henning i stilling i stedet, og Anita bliver sat til at efterforske mordet på Cecilie med den nye unge kollega, Jesper.

Så er scenen sat i ’Tal til mig’ af Christian Dorph og Simon Pasternak, som er månedens krimi i marts.

Vær med i DR Læseklubberne

Er du vild med at læse?

Mangler du inspiration til din næste læseoplevelse eller et sted at dele dine oplevelser med andre, der har læst bogen?

Så ​meld dig til DR Læseklubberne, hvor vi hver måned læser og diskuterer en ny bog i hver af de fem klubber:

Romanklubben
Klassikerklubben
Testklubben
Krimiklubben
Fagbogklubben

​Du kan læse om de forskellige klubber her og melde dig ind her.

Efterforskning bag jerntæppet

Sporet fører Anita og Jesper fra jetsetvillaer på Strandvejen, via en desillusioneret rumænsk komponist og en hemmelig kilde i Forsvarets Efterretningstjeneste, til Rumænien.

Her befinder Cecilies søster sig nemlig. Hun er aktiv i Danmarks Kommunistiske Ungdom og har deltaget i en kongres i landet, der skælver af oprør og står på randen af en revolution mod Ceaușescus kommunistiske styre.

Men nu er hun forsvundet. Og de to søstre ligner hinanden til forveksling.

Læs historisk bonus-info og deltag i debatten

I denne sæson er Krimiklubbens tema '100 års Europa-historie'. Vi læser krimier, der foregår forskellige steder i Europa og som har nedslagspunkter i vigtige historiske begivenheder eller tendenser, uden at vi går på kompromis med gyset, mysteriet og det nervepirrende opklaringsarbejde af den grund.

I marts rammer vi slutningen af 1989 og et Europa i oprør og opbrud efter Murens fald. Du kan udforske den historiske tid, der danner ramme om krimien, i tekst, lyd, billeder og video via linket herunder.

Du kan også være med i online-debatten om 'Tal til mig' på litteratursiden.dk og læse mere om Simon Pasternak og Christian Dorphs litterære makkerskab på forfatterweb.dk.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve