Månedens krimi: Mord i Berlins underverden

I januar tager Krimiklubben til Berlin, 1929. I Volker Kutschers 'Den våde fisk' fører fundet af et tortureret lig i kanalen til en sag af storpolitiske dimensioner.

I januar læser Krimiklubben Volker Kutschers 'Den våde fisk', der foregår i Berlin i 1929.

Tyskland 1929: Politimanden Gereon Rath skifter arbejde.

På grund af en uheldig hændelse flytter han fra drabsenheden i Köln til politiafdelingen på Alexanderplatz i Berlin. Her skal han sidde i sædelighedspolitiet, der optrævler pornonetværk og ransager ulovlige natklubber med nøgendanserinder og prostituerede.

Men Rath vil hellere fange dét, han kalder rigtige forbrydere. Så da et mystisk lig i en bil dukker op i Landwehr-kanalen, griber Rath chancen og starter sin egen lille efterforskning. Og dermed går startskuddet til handlingen i Volker Kutschers 'Den våde fisk', som er månedens krimi i januar.

Liget i Landwehrkanal

Rath snuser lidt rundt og finder ud af, at der ikke er tale om en drukneulykke. Nej, offeret er blevet dræbt og grusomt tortureret, inden nogen har placeret liget med en fod på speederen i bilen. Måske for at få et overlagt mord til at ligne en ulykke.

Hvem har placeret liget i bilen? Og hvad er koblingen til Raths bofælle, en journalist, der er ved at skrive en artikel om den kommunistiske sekt Røde Fæstning? Og til Sorokin-guldet, en værdifuld guldskat som - måske - er smuglet til Berlin fra Rusland?

Raths efterforskning bringer ham rundt omkring i et farverigt, spraglet og dødsensfarligt undergrundsberlin med drag queens, pushere, hårdkogte brydeklubber og hemmelige kilder, der måske ved noget, de ikke fortæller.

Læs historisk bonus-info og deltag i debatten

I denne sæson er Krimiklubbens tema '100 års Europa-historie'. Vi læser krimier, der foregår forskellige steder i Europa og som har nedslagspunkter i vigtige historiske begivenheder eller tendenser, uden at vi går på kompromis med gyset, mysteriet og det nervepirrende opklaringsarbejde af den grund.

I denne måned er vi altså i Berlin i 1929, hvor politiske yderfløje kæmper om magten, og forlystelseslivet stortrives.

Du kan udforske den historiske tid, der danner ramme om krimien, i tekst, lyd, billeder og video via linket herunder.

Og så kan du selvfølgelig deltage i debatten om 'Den våde fisk' på litteratursiden.dk og læse mere om Volker Kutscher på forfatterweb.dk.

FacebookTwitter