Mine yndlingsbøger!

Er dine yndlingsbøger gamle klassikere, digte, ukendte slægtsromaner, syrede science fiction føljetoner eller bloddryppende krimier? Hvis du viser os dine tre yndlingsromaner er du med i konkurrencen om en lækker bogpakke.

Send et billede af dine tre favoritbøger. Så kommer de med i DR Læseklubbernes Galleri. (Foto: Lene Steinbeck)

Vi her hos DR Læseklubberne kunne godt tænke os at få et kig ind i, hvilken litteratur der betyder noget for dig, og derfor har vi sat gang i en fælles aktivitet, som DU kan være med til, nemlig DR Læseklubbernes Galleri.

Vi skaber et fælles galleri

I galleriet vil vi vise fotos, der lader os lære hinanden bedre at kende - alt sammen med bøgerne og læseglæden i centrum og ud fra forskellige temaer.

I denne omgang handler det om yndlingsbøger. Det er ikke nemt at vælge, men find dine tre favoritter, tag et billede af dem og send det til bogklub@dr.dk eller upload det på Twitter med hashtagget #yndlingsbøger sammen med et par linjers tekst til billedet.

Så samler vi alle de indsendte fotos i et stort, flot galleri. Samtidig er du med i konkurrencen om en bogpakke.

På redaktionen har vi hver især efter megen hovedpine og ubeslutsomhed fundet vores tre favoritbøger. Se dem i billedgalleriet.

  • Man kan jo ikke bare vælge sine tre yndlingsbøger. Men her kommer jeg nok ret tæt på. Jeg finder ikke altid ud af med det samme, om en bog er god. Det opdager jeg, når jeg bliver ved med at vende tilbage til den længe efter, at den er stillet tilbage på hylden. Derfor har jeg valgt Franzen, McCann og Bengtsson. (Foto: Lene Steinbeck)
  • Dansk, fransk og amerikansk. Jeg er glad for både nye og gamle klassikere. Det er svært at vælge tre absolutte favoritter, men de her tre bøger er dem jeg har læst flest gange. (Foto: Helen Nygaard Jessen)
  • Min absolutte yndlingsroman er Sara Stridsbergs ’Drømmefakultetet’, en rå og poetisk fantasi over Valerie Solanas’ liv. Sofi Oksanens ’Renselse’ åbner hele Estlands nyere historie gennem gruopvækkende kvindeskæbner. Og Lynda Barrys ’Cruddy’ er et litterært syretrip fra en forsømt, fandenivoldsk og suicidal teenagepiges vilde, korte liv; underligt nok aldrig oversat til dansk. (Foto: Anya Mathilde Poulsen)
1 / 3

Klaus Rothstein valgte en vinder

Sidste måneds tema var billeder af bogreoler. Vi fik en masse fotos af rigtig flotte, sjove og fantasifulde reoler.

Klaus Rothstein fra Skønlitteratur på P1 valgte vinderen, Ingeborg Nielsen, der har en misundelsesværdig bogvæg.

(Foto: Ingeborg Nielsen)

Klaus Rothstein skriver om sit valg:

"Hvid bogreol med hvide underskabe bygget rundt om en hvid dør i en stue med hvidpigmenterede gulve - kan det blive smukkere? Og bogsamlingen ser - bedømt på det samlede æstetiske indtryk ryggene giver på afstand - ud til at bestå af både skønlitteratur, fagbøger og opslagsværker, både gamle og nyere. Jeg ville nok have flyttet arkivkasserne og de røde ordbøger til mindre prominente pladser og sat højttalerne mere harmonisk. Men pyt nu med det! Det her er en reol i et hjem, hvor bøgerne er en integreret del, og hvor det virker naturligt at falde i staver foran hylderne med hovedet let på skrå. Lige en reol efter mit hoved."

Vi finder vinderen af næste bogpakke om en måneds tid og giver direkte besked. Det, vi lægger vægt på, er kreativ iscenesættelse af dine tre yndlingsbøger.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk