'Mussolini-kanalen' er månedens roman

Vær med til at læse den farverige og prisbelønnede fortælling om familien Peruzzi. Romanen spænder over et halvt århundrede, og vi følger hele den store familie gennem fødsler og dødsfald, bryllupper og sidespring, nabofejder og verdenskrige.

Antonio Pennacchi har arbejdet nattevagter på en fabrik i 30 år og beskriver 'Mussolini-kanalen' som sit livsværk. Vær med til at diskutere den i online-læsekredsen.

"Pokker tag grev Zorzi Vila!". Sådan forbander flere af Peruzzi-slægtens medlemmer jævnligt greven i løbet af 'Mussolini-kanalen'.

Og ikke uden grund, for grev Zorzi Vila og hans skruppelløse grådighed er grunden til, at Peruzzierne må forlade deres fødeegn på Po-sletten i Norditalien kort før Anden Verdenskrig.

Heldigvis er højtstående medlemmer af fascistpartiet venner af familien. Peruzzierne får et par gårde i sumpområdet Agro Pontino syd for Rom og bliver en del af Mussolinis prestigefyldte byggeprojekt, der har lagt navn til romanen.

Et halvt århundredes slægtshistorie

"Hurra for grev Zorzi Vila" fristes vi til at sige her på Læseklubbens redaktion, for det er der kommet en medrivende, underholdende og informativ slægtskrønike ud af.

Romanen spænder over et halvt århundrede, og vi følger hele den store Peruzzi-familie gennem fødsler og dødsfald, bryllupper og sidespring, nabofejder og verdenskrige.

Antonio Pennacchi væver familiens skæbne sammen med virkelige historiske personer og begivenheder, som romanens jeg-fortæller ikke er bleg for at kommentere i et humoristisk og familiært tonefald.

Skaber nye læsere og forarger kultureliten

'Mussolini-kanalen' modtog den fornemme litteraturpris, Strega-prisen, da den udkom i hjemlandet Italien.

Antonio Pennacchi mener selv, at den har skabt læsere af mennesker, der aldrig før har åbnet en bog, alt i mens landets venstreorienterede kulturelite har fået den galt i halsen på grund af den usentimentale skildring af fascismens fødsel.

Bedøm selv og vær med til at diskutere 'Mussolini-kanalen' i online-læseklubben. Vi glæder os til at høre, hvad du har at sige!

Antonio Pennacchi besøgte Louisiana Literature i august. Læs hvad Læseklubbens brugerreportere har skrevet om det her:

Facebook
Twitter