Ny Hvedekorn-debutant: Christoffer Thunbo Pedersen

Lars Bukdahl finkæmmer hver ny udgave af Hvedekorn for at finde to brandvarme debuterende talenter til DR Testklubben. Christoffer Thunbo Pedersen er en af de udvalgte i denne omgang.

Christoffer Thunbo Pedersen er tidligere missionærbarn og har tilbragt sine teenageår i Armenien. Han er begyndt at skrive digte ad flere forskellige omgange. Læs hans Hvedekorn-debut her.

Mere om Christoffer

Jeg er tidligere missionærbarn. Mine teenageår tilbragte jeg i Armenien. Jeg er glad for at male, lave elektronisk musik og skrive. I øjeblikket er min plan at lære arabisk og læse Mellemøstlige studier ved Københavns universitet.

Hvornår begyndte du at skrive lyrik?

Det er jeg begyndt på ad flere omgange. I folkeskolen skrev jeg rim-digte, i Armenien begyndte jeg at skrive lyrik på engelsk. Og tilbage i Danmark begyndte jeg på dansk.

Hvad er det lyrik kan, som andre litteraturformer ikke kan?

Man kan skrue på tydeligheden, tilbageholde én slags information for at være mere gavmild med noget andet. Man kan skiftevis beskrive en afstand eller sammenhæng tingene imellem og lade dem bevirke hinanden. Og så kan man drikke af timeglasset eller hænge syltetøjet til tørre for nu at bruge en kliché.

Hvilke særlige temaer eller dilemmaer optager dig?

Bevidsthed i forhold til hjernens subjektivitet. At vi er mennesker på en planet ude/inde i rummet. Sindets og kroppens tilbøjelighed til mere eller mindre intuitivt at udvælge ét indtryk frem for et andet.

Hvordan adskiller dine tekster sig fra anden dansk lyrik?

Det ved jeg ikke, om de gør endnu. Måske lyder jeg som et anagram af virkeligheden eller en spejlvendt etymologisk ordbog.

Nævn et digt eller en digtsamling, som du vil anbefale alle at læse.

Af prosa vil jeg anbefale hvad som helst af Jorge Luis Borges. Især 'Fiktioner' er god. Et begreb som uendelighed, hvilket øjensynligt har optaget Borges meget, har han formået at gøre taktilt og nærværende i fx 'Biblioteket i Babel'. Jeg tror, det er hans indlevelse i matematikken, der tiltaler mig.

Facebook
Twitter