Redaktionens obskure bøger

I juni vil vi gerne vise fotos af jeres mest besynderlige bøger. Vinderen vælges af Anders Lund Madsen. Se også vinderfotoet fra det forrige galleri om yndlingsbøger.

Denne gang leder vi efter jeres mest obskure bøger til Læseklubbernes Galleri. Så tag et kig i reolen, find den virkeligt aparte bog og send et foto til os sammen med en lille historie om bogen. (Foto: Anya Mathilde Poulsen)

I Læseklubbernes Galleri samler vi billeder af sjove, skøre, inspirerende og interessante sider af danskernes liv med bøger - hver måned under et nyt tema - og DU kan selvfølgelig være med!

I juni er temaet "Den mest obskure bog i min samling".

Den mest obskure bog kan både være en meget sjælden bog, en bog ingen ville tro at du ejede, en bog med en skør forside eller en, der handler om noget meget mærkeligt. Du bestemmer helt selv hvad dine kriterier er - bare der er tale om en sær bog med en god historie til.

Redaktionens egne obskuriteter

Og fordi man selvfølgelig må starte med selv at gå til bekendelse, så har vi kigget i de fjerneste kroge af vores egne bogreoler og fundet vores egne mest obskure bøger frem. Dem kan du se her:

  • Helen Nygaard Jessen: "'Pride, Prejudice and Zombies'. Jeg fik bogen i fødselsdagsgave af nogle gode venner. Den er en mærkværdig blanding af feminin Jane Austen og maskulin splatter. En absolut obskur bog." (Foto: Helen Nygaard Jessen)
  • Helen Nygaard Jessen: "Der er også den her. Min kæreste havde på et tidspunkt en ambition om at lære at spille bridge. Jeg købte bogen på et loppemarked for 1 kr. Han er aldrig kommet i gang med at spille, men bogen står stadig i reolen." (Foto: Helen Nygaard Jessen)
  • Lene Steinbeck: "Det her er nok den mest obskure bog, jeg har. Jeg har arvet den fra min mormor. Det er Danmarks historie i avisform - jeg har aldrig fået den læst." (Foto: Lene Steinbeck)
  • Et opslag fra 'Danmarks historie i avisform'. F.eks. kan man læse om Struensees henrettelse. (Foto: Lene Steinbeck)
  • Anya Mathilde Poulsen: "Jeg ejer denne selvbiografi af en amerikansk b-film-skuespiller og stripper. Jeg har nok fået den i gave engang. Bl.a. har hun været med i 'The Return of the Living Dead'. I dagens anledning får den lov at stå i nichen sammen med Maria og Jesusbarnet - modsætninger mødes." (Foto: Anya Mathilde Poulsen)
  • Sådan ser den ud indeni. Den er fyldt med billeder, også i farver. Og lad os bare sige, at dette er nogle af de mest påklædte. (Foto: Anya Mathilde Poulsen)
1 / 6

Når du har fundet din egen mest obskure bog, så send et foto af den sammen med en kort beskrivelse til bogklub@dr.dk eller tweet det til os under hashtagget #obskurbog

Anders Lund Madsen er månedens dommer

I løbet af juni bliver billederne lagt ind i galleriet, og til slut kåres månedens vinder - den som har indsendt det sjoveste eller mest besynderlige bidrag.

Det er Anders Lund Madsen, der er månedens dommer. Og vinderen belønnes med en lækker bogpakke.

Som altid forbeholder redaktionen sig ret til at frasortere indlæg, hvilket måske er særligt relevant med lige præcis dette tema.

Vinder i sidste måneds galleri er…

Sidste måneds tema var 'Mine tre yndlingsbøger', og Monica Krog-Meyer fra P4 har valgt Gitte Winneche som vinder:

(Foto: Gitte Winneche)

Monica siger om sit valg:

- Meget hurtigt faldt jeg for den kreativitet og poesi, der ligger i fotoet: Gitte Winneche har ryddet sit køleskab for alt og i stedet placeret det, der for hende er tilstrækkelig næring: bøger og kildevand. Hvor er det smukt. Morten Ramslands "Hundehoved", J.K. Rowlings Harry Potter-fortælling "Fangen fra Askeban" og Stephen Kings "Åndedrætsmetoden". Familiefortælling, fantasy og gys - sat på køl, klar til læsning, medsamt et glas vederkvægende kildevand. Gitte Winneche fortjener en førstepræmie.

Der er en bogpakke på vej til Gitte Winneche!

Og skulle du være nysgerrig på, hvad Monica Krog-Meyers egne yndlingsbøger er, så har hun sendt os et foto af sine egne favoritter:

(Foto: Monica Krog-Meyer)

Hun siger:

- Hvis jeg skulle vælge 3 bøger, ville det være 2 danske og en fransk: En meget smuk og stor udgave af Johs. V. Jensens 'Kongens Fald' med illustrationer fra romanens samtid, en bog jeg fik af min mand, da vi lige havde mødt hinanden.

- Guy de Maupassants roman 'Smukke-ven' er en skånselsløs beretning om, hvordan man kommer til tops i det franske samfund lige før år 1900.

- Og endelig 'Michael Laudrups tænder', skrevet af Maise Njor og Camilla Stockmann. Aldrig har jeg grinet så meget. Min samtid taget lige på kornet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk