Send os dit eget digt om kærlighed, sex og begær

I maj og juni sætter DR fokus på lyrik, og hvad har optaget alverdens digtere mere end kærlighed, sex og begær? På DR vil vi gerne læse DIT digt om kærlighed, sex og begær

Send dit om kærlighed, sex eller begær til DR K (Foto: Ulrik Jantzen © Scanpix)

Tove Ditlevsen har gjort det, Casper Eric har gjort det, ja selv gode, gamle Adam Oehlenschläger har gjort det. Skrevet digte om kærlighed, sex og begær. Vær med til at nærlæse 10 af slagsen, når DR K viser '10 digte du skal læse, når du er liderlig' tirsdag den 17/5 klokken 21.

Digtene skælver af både flygtig forelskelse, underspillet sensualitet og damper af pornografiske metaforer. Men du skal også være med!

Luk din indre kærlighedsdigter ud

Har du skrivebordsskufferne fulde af skriblerier, eller har du en indre digter gemt i dit dybeste hjertekammer, så er det nu, du skal på banen.

Skriv et digt som rummer et eller flere af temaerne: Kærlighed, sex, liderlighed, sensualitet eller erotik, og send det til digter@dr.dk sammen med din adresse og gerne et telefonnummer. Husk at læse det med småt nederst i artiklen her, når du sender et digt ind.

Vind billetter til Digte & Lyd

Nogle af de indsendte digte, vi modtager, kommer til at spille en rolle, når DR i samarbejde med arrangementet Digte & Lyd blindtester lyrik ved en række live-læsninger ude i landet. Læs mere om arrangementerne herunder.

Hvis dit digt bliver udvalgt, får du direkte besked. Vi inviterer dig selvfølgelig med til live-læsningen i enten Aarhus, Aalborg eller København, så du kan komme ind og høre dit digt blive analyseret af litteratureksperter og publikum. Derudover får du selvfølgelig billetter til det efterfølgende arrangement Digte & Lyd samme aften.

Så frem med skrivepulten, blækhuset og din yndlings fjerpen, og send et sexet digt i vores retning. Vi glæder os til at høre fra dig.

Kom til gratis live-læsninger med DR

Ved tre poesi- arrangementer i Aarhus, Aalborg og København, inviterer DR til helt særlig live-læsninger, hvor vi blindtester lyrikken.

Her bliver to litteratureksperter eller forlagsredaktører, som er vant til at tage stilling til danskernes digte, præsenteret for lyrik af både velkendte klassiske, moderne forfattere og af helt nye lyrikere – uden at de på forhånd ved, hvad det er, de skal læse.

Publikum får mulighed for at gætte med i legen: Er digtet skrevet af en klassisk dansk digter, en nyere, moderne lyriker eller en helt almindelig dansker? Er man skarp, kan man vinde digtsamlinger undervejs.

Hvor og hvornår?

DRs live-læsninger er gratis og foregår her:

Ved Digte & Lyd i Aarhus: Den 21. maj kl. 18:15-19:15 i Musikhuset Aarhus.

Ved Digte & Lyd i Aalborg: Den 27. maj kl. 18:15-19:15 i Musikkens Hus.

Ved Digte & Lyd i København: Den 29. maj kl. 16.15-17.15 i Ideal Bar.

Det med småt

Hvis du sender et digt ind, skal du selv have skrevet din tekst og står således selv inde for, at DR’s brug af teksten ikke krænker tredjemands rettigheder. Den tekst, du sender ind, må ikke være udgivet tidligere, men du må godt have skrevet andre tekster, som er blevet udgivet.

Hvis DR vælger at gøre brug af dit digt, vil du blive honoreret på lige vilkår med allerede udgivne tekster med satser svarende til de, som fremgår af aftalen mellem DR og Foreningen Radiokassen.

Hvis DR bruger dit digt, accepterer du samtidig, at du overdrager DR retten til at bruge hele eller dele af din tekst på alle DRs platforme, på tredjemandsplatforme som for eksempel YouTube og Facebook samt ved live-læsningerne. DR kan endvidere udveksle produktioner, hvori din tekst indgår, med de øvrige nordiske public service stationer.

Ved at sende dit digt ind til os, har du ikke overdraget os eneretten til at bruge din tekst i alle andre sammenhænge. Du har selvfølgelig selv ret til at bruge din tekst, hvor og hvordan du vil.

Facebook
Twitter