Sigfrid Bourgogne har lånt 300 millioner i Amager-banken

DR Kunstklubs lejlighed på Rådhuspladsen i København har fået en ny beboer. Han er barnlig, drikker meget rødvin og er tegnet af kunstneren Brian Saaby.

Der bor nu tre beboere i DR Kunstklubs lejlighed på Rådhuspladsen. Denne personage er kreeret af kunstneren Brian Saaby. (Foto: © Ole Huld- DR Kunstklub, Brian Saaby)

På Rådhuspladsen i København kan man den næste lille måneds tid følge en lejlighed blive fyldt med alverdens besynderlige beboere. Lejligheden er tegnet på Metro-byggeriets hegn og det er DR Kunstklub, der står bag ideen.

I løbet af weekenden flyttede Sigfrid Bourgogne ind. Sigfrid er en barnlig gentleman med et overforbrug af rødvin, hvilket han dog ikke selv mener, fortæller kunstneren bag Hr. Bourgogne, Brian Saaby.

Brian Saaby kan også fortælle, at Sigfrid Bourgogne er uden samvittighed og faktisk har en stor skyld i finanskrisens udbrud. Bl.a. har han på et tidspunkt lånt 300 millioner i Amagerbanken til en rente på 0,001.

Kunstneren bag - Brian Saaby

Brian Saaby er 34 år og arbejder som kunstner på Frederiksberg.

Han stil er surrealistiske fortællinger på lærred med et touch af psykedelisk og grafisk baggrund.

Han deltager i dette projekt, da han mener, han kan tilføre lejligheden en unik beboer, som verden endnu ikke har set og som må frem i lyset - så vi endelig kan få et ansigt på den skyldige finansmand.

Du kan løbende følge lejligheden og dets beboere på dr.dk/lejligheden.