'Sommerbarn' er nomineret til DR Romanprisen 2014

Den voldsomme beretning om en omsorgssvigtet pige i 1960ernes Jylland er tredje kandidat til næste DR Romanpris.

Til daglig er Kirsten Myers bosat i USA. 'Sommerbarn' er hendes forfatterdebut. (© Gyldendal)

Nu er der sat titel på den tredje roman, som er med i opløbet om DR Romanprisen 2014.

Det bliver Kirsten Myers' 'Sommerbarn' - en beretning om den omsorgssvigtede Anne, der vokser op på en proprietærgård i 1960ernes Østjylland.

Et psykisk mareridt under overfladen

Annes opvækst er af den slags, der kan traumatisere et menneske for evigt. På overfladen virker hendes familie pæn og velfungerende, men bag facaden befinder hun sig i et psykisk helvede.

Anne er familiens tredje barn, født som en erstatning for en storesøster, der døde, og hvis plads hun ved, hun aldrig kan udfylde.

Både hendes far og hendes storebror er lidt for glade for alkohol, og storebroderen Troels tyranniserer og piner Anne. Hendes kæledyr må lade livet, og senere eskalerer det til seksuelle overgreb.

Men Troels er sin mors dreng, og Anne er alene med rædslerne. Moderen er tvær og indesluttet derhjemme - kun i selskab med andre liver hun op og forvandles til en "Ghita Nørby", en helt anden og udadvendt person.

Bogen har høstet fremragende anmeldelser i de danske dagblade, og på Litteratursiden.dk bliver 'Sommerbarn' kaldt for "en hjerteskærende og grum historie".

Læses i DR Romanklubberne i februar

'Sommerbarn' er tredje kandidat til DR Romanprisen 2014. I alt seks danske romaner bliver indstillet til prisen, og de to andre kandidater, som indtil videre er offentliggjort, er Erling Jepsens 'Den sønderjyske farm' og Hassan Preislers 'Brun mands byrde'.

De øvrige tre kandidater vil blive annonceret i november.

'Sommerbarn' bliver læst i bibliotekernes DR Romanklub-læsekredse i februar 2014, og i samme måned er der online-læsekreds om bogen på Litteratursiden.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk