Teknologiens veje og afveje

’Teknologi’ af Kasper Hedegård Schiølin er oktober måneds tænkepause.

Hvor ofte tænker du egentlig over den teknologi, vi konstant omgiver os med? Oktober måneds tænkepause sætter teknologien i fokus. (© Aarhus Universitetsforlag)

Undersøgelser viser, at unge mellem 12-24 år dagligt bruger 7 timer foran en skærm - mobiltelefon, tv eller computer. Og de er ikke de eneste. Teknologien er massivt til stede hos os alle.

- Skulle vi vælge mellem for altid at undvære venstre arm eller en smartphone, er svaret måske slet ikke så indlysende endda. Sådan skriver Kasper Hedegård Schiølin i tænkepausen 'Teknologi', som vi læser i oktober.

Omkring teknologien

Kasper Hedegård Schiølin gennemgår teknologihistoriske emner, som blandt andet rummer opfindelsen af den trykte bog, nøddeknækkeren og hjulet.

Men bogen rummer også alvorlige emner som eksempelvis, hvordan teknologiens magt blev udnyttet racepolitisk i konstruktionen af de amerikanske motorveje i det 20. århundrede.

Teknologien er viklet ind i så mange af vores anliggender i dag, at vi faktisk er nødt til at forstå teknologien for at forstå os selv.

Og så er det da tankevækkende, at børn af Sillicon Valley, teknologiens mekka, går i teknologi-fri skoler.

Snak med om teknologi

Hvordan har du det med teknologiens konstante indflydelse på din egen hverdag og på hele verdens dagsorden? Vær med til at diskutere ’Teknologi’ på litteratursiden.dk.

Rigtig god læselyst!

Download en gratis Tænkepause

Aarhus Universitetsforlag er hver måned så gavmilde, at de tilbyder Tænkepausen gratis i en uge. Fra den første mandag i måneden til og med den følgende søndag kan Tænkepausen downloades gratis som lydbog og e-bog. Efterfølgende kan den købes. ’Teknologi’ kan altså downloades gratis fra mandag den 3. oktober til og med søndag den 10. oktober.

Her finder du e-bogen og lydbogen.

E-bogen henter du via 'Download gratis'-knapperne. Lydbogen finder du ved at scrolle ned til 'Om bogen'. Nederst finder du et link og en vejledning til, hvordan du henter lydfilen. Du kan også streame den direkte via linket i den periode, lydbogen er gratis tilgængelig, hvis du er på internettet.

Facebook
Twitter