Testlæserne til 'Aber dabei' er fundet

Julia Butschkow har det med at give sine romaner tyske titler, men det betyder ikke, at det kræver stærke tyskkundskaber at være testlæser denne gang, for 'Aber dabei' er ganske dansk.

(© Forlaget Samleren)

I sidste uge efterlyste vi testlæsere til Julia Butsckows 'Aber dabei'. De er nu fundet og har fået direkte besked. Hvis du er interesseret i at få besked, næste gang der er mulighed for at melde sig som testlæser, kan du tilmelde dig Testklubbens nyhedsbrev øverst til højre.

Kunstnersind og fortrængninger

Julia Butschkow brød igennem med romanen 'Apropos Opa' fra 2009, hvor hun ud fra sin egen baggrund skrev om familiære fortrængninger omkring en tysk bedstefar og hans nazifortid. Bogen sikrede hende en indstilling til DR Romanprisen.

I den nye roman 'Aber dabei' er nogle af de samme temaer i spil. Denne gang handler det om et sårbart kunstnersind og psykisk sygdom, skildret i en kollektivroman af de personer, der omgiver Jens Martin, overlægen på en psykiatrisk afdeling i København.

Spiseforstyrrelse udløst af KZ-ofre

Hans kone er på nervemedicin, og han lader sig forføre af en af sine patienter, en kvinde med skriveambitioner men mangel på stof.

Hun udfritter derfor Jens Martin om de andre patienter. Om advokaten Ivan, som taler konstant og tilbyder sex til både patienter og personale. Og om den kvindelige forfatter, som under arbejdet med en roman om sin nazistiske bedstefar har fået billeder af udmagrede kz-lejrfanger så meget ind under huden, at det har udløst en svær spiseforstyrrelse. Hun dør, hvis hun taber sig mere.

Smagsdommerne på DR K

Om kort tid vil du kunne se, hvad Testklubbens testlæsere synes om bogen i Testklubbens online-læsekreds på Litteratursiden.dk.

Du kan også høre om 'Aber dabei' i Smagsdommerne tirsdag den 26. marts, hvor Anna Grue, Janus Metz og Martin Hall diskuterer romanen. Det er kl. 21:00 på DR K.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk