Trine Baadsgaard gør op med forbrugsvanvid

I månedens bog ’Nøjsom ’gør Trine Baadsgaard op med det hovedløse forbrug og giver råd til en nøjsom livsstil.

”Det er, som om vi i årtier har været momentant sindssyge og troet på, at forbrug var lig med lykke”. Sådan beskriver Trine Baadsgaard den tendens, der ifølge hende har præget vores samfund længe.

I bogen ’Nøjsom’ gør hun op med vores hang til at forbruge tankeløst og opfordrer i stedet til en mere nøjsom livsstil, hvor man kun bruger penge på ting, man reelt har brug for.

Nøjsom eller nærig?

For nogle trækker ordet nøjsomhed måske tankerne hen på en ekstrem grad af sparsommelighed eller nærighed. Men det gør det ikke for Trine Baadsgaard.

Nøjsomhed handler i hendes optik nemlig blot om at prioritere de ting, man kan lide at bruge penge på og at spare de steder, hvor man egentlig er ligeglad.

På den måde kan man få råd til at gøre de ting, man virkelig gerne vil, hvad enten det er rejse, selvforkælelse eller noget helt andet.

Journalist og blogger, Trine Baadsgaard, er forfatter til 'Nøjsom'. (Foto: PR)

Tips og tricks

I ’Nøjsom’ giver Trine Baadsgaard konkrete bud på, hvad man kan gøre for at skære i budgettet.

Det kan enten være de store ting som at overveje, om man har brug for bilen og tjekke sine forsikringer eller de mindre poster som at undgå madspild og udnytte naturens gratis goder.

Deltag i debatten

litteratursiden.dk kan du lige nu deltage i debatten om ’Nøjsom’.

Mener du ligesom Trine Baadsgaard, at vi lider af forbrugssyge i dag, og at nøjsomhed er vejen frem? Holder hendes tips vand? Og hvor går grænsen mellem nærighed og nøjsomhed?