Trudsø viser os København med en sproglig perle

Københavns gader er puslespilsbrikker i en ung kvindes første møde med byen.

'Koordinater' betegnes på forsiden af bogen ikke som en roman, men som 'Københavnertekster'. Bogen er Amalie Trudsøs første, og vi læser den i Testklubben i februar.

En ung piger flytter fra barndomshjemmet til København for at studere og bliver sat af på kantstenen på Øster Søgade.

I en by, som er blevet hende "tankeløst foræret", og som hun fra første trin på kantstenen kaster sig ud i.

Hun viser os hovedstaden som den ser ud i en nærmest overvældende sanseeksplotion på den måde, som man første gang stifter bekendtskab med noget og memorerer dufte, lyde og billeder.

60 små kapitler med gadenavne

Gennem 60 små kapitler, der hver har navn efter en gade i København, smager hun på København, på naturens tilstedeværelse i byen, på drukture og forelskelser og byens historie.

Men som det ofte sker i ungdommen, så er forelskelsen en flygtig ting, der følges af sorg, savn og ensomhed.

I en fint og poetisk samling af tekster springer Amalie Laulund Trudsø sikkert ud som debutant.

Vær med i debatten

'Koordinater' bliver læst i DR Testklubben i februar, og på litteratursiden kan du læse om andres oplevelse af bogen. Du kan også fortælle hvad du synes om bogen, og du kan måske få et nyt syn på den ved at høre om andres læseoplevelse.

Det debatteres blandt andet, om bogen er noget værd for jyder. Som københavner kan man have en masse følelser og minder forbundet med gadenavnene. Men måske er det ikke så væsentligt, om man kender byen.

Kig over på Litteratursiden og vær med i snakken om 'Koordinater'.

Anmelderne skrev...

"Koordinater er skrevet med klart talent (måske også med talent nok til januar) – og ungdom i storbyen skal enhver generations debutanter jo skrive om, men Københavnerteksterne er forhåbentlig blot forstadiet til et forfatterskab med andet og mere på hjerte." Klaus Rothstein, Weekendavisen

"Amalie Laulund Trudsø debuterer med en smuk, poetisk ladet prosa, men historien om en pige, som flytter til hovedstaden, er for spinkel" Jeppe Krogsgaard Christensen, Berlingske

"Måske er Trudsø, der studerer dansk og retorik, lige en omgang for studinesikker i sin stil, men der ligger noget og ulmer inde bag den pæne og sikre omgang med sproget, og på den måde er det ikke godt at vide, hvad der kan komme ud af og efter debuten her." Mikkel Bruun Zangenberg

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter