Vær med til at genskabe sci-fi klassikeren Crash

I forbindelse med DR K-projektet tv-Kunst har kunstneren Anders Visti brug for din hjælp.

Husker du Birger fra DR's science fiction-serie Crash? I forbindelse med et kunstprojekt på DR K genbesøger Anders Visti serien og han har brug for din hjælp.

Tilbage i 1984 stod DR bag science-fiction-serien Crash - ja, den med Lars Ranthe i hovedrollen som drengen Birger, der fløj ud i rummet ved hjælp af sit skrivebord.

Nu vil kunstneren Anders Visti genbesøge serien og lave et nyt kunstnerisk take på den i forbindelse med DR K-projektet tv-Kunst, hvor seks kunstnere laver videokunst tilpasset tv-formatet.

Brug for din hjælp

Til sit videoværk vil han gerne have jeres hjælp. Der er tre lette opgaver, der skal løses.

Opgave 1: Tag et foto af et øje

Tag et foto af dit eget øje. Sørg for, at billedet er taget lige forfra og så tæt på øjet som du kan komme til, uden at øjet bliver beskåret. Hvis du bruger Instagram, så giv billedet hashtagget #nycrash. Du kan også sende billedet pr. email til post@nycrash.dk

Opgave 2: Tag et foto af en kameralinse

Tag et foto af en af dine kameralinser. Det kan være kameraet på din telefon, dit spejlreflekskamera eller et hvilket som kamera du bruger. Sørg for, at billedet er taget lige på linsen. Hvis du bruger Instagram, så giv billedet hashtagget#nycrash. Du kan også sende billedet pr. email til post@nycrash.dk

Den tredje opgave er lidt vanskeligere - her skal du bruge en mobil-app.

Opgave 3. Lav en 3D-model af rummene foran dine skærme

Brug app'en 123D Catch til at lave en 3D-model af rummet foran dit tv eller din computerskærm. Det skal være en model af et rum, der findes mellem skærm og øje, så at sige. Det kan for eksempel være din stue eller dit arbejdsrum. Skærmen må gerne kunne ses i modellen.

Se her hvordan du gør: http://www.123dapp.com/catch. Når du har uploadet en model, så send et link til den pr. email post@nycrash.dk

Jo før du løser opgaverne jo bedre.

Se mere om projektet her.

Se resultatet i starten af 2016

Hvordan kunstneren bruger dine bidrag kan du se i starten af 2016, hvor tv-Kunst rammer dit tv og en række andre platforme.