Vandskræk sømand tør ikke installere den store TV-pakke

Kunstneren Maja Mott har tegnet en beboer til DR Kunstklubs lejlighed på Rådhuspladsen. Mød sømanden, der er bange for havet og den store TV-pakke.

Den nyeste beboer i DR Kunstklubs lejlighed er en vandskræk sømand, der begrænser sin kontakt med vand til et ugentligt fodbad. (© Maja Mott)

På Rådhuspladsen i København har DR Kunstklub ophængt skitsen af en lejlighed på Metrobyggeriets hegn. Der vil 20 forskellige kunstnere den kommende tid fylde lejligheden med liv.

I løbet af weekenden flyttede en sømand ind i lejligheden. Han er tegnet af kunstneren Maja Mott.

- Jeg har tegnet en sømand, hvis frygt for havet gav ham kolde fødder. Hans frygt for havet har gjort, at han kun nærmer sig det våde element, når han tager fodbad hver søndag. Han kunne hedde Erik, men blev døbt som spæd og hørte ikke efter, fortæller Maja Mott om sømanden.

- Vi ved også, at hans livret er usaltede kødboller, og at han i dagens anledning har været hos barberen. Måske spekulerer han på, om han nogensinde får mod til at installere den store TV-pakke. Han drømmer jo om at se de programmer, der viser hvordan dyrene under havet klarer døden og konsekvenserne for deres nære relationer.

Om kunstneren

Maja Mott bor på Vesterbro. Hun elsker alt det skæve i hverdagen og rabarberte. Hun både illustrerer, tegner og bruger computerens værkstøjskasse flittigt. Udtrykket er absurd og naivistisk

Hun sagde ja til at være med i dette projekt, da hun synes det lød som en sjov og anderledes opgave. Hun er spændt på at se om de 20 beboere kan finde ud af at bo sammen, eller om det ender op med et kollektivt Big Brother, hvor de alle efterhånden bliver stemt hjem.