VIDEO Anders Morgenthaler - Folks naturbilleder er jo ufatteligt kedelige

Månedens dommer i fotokonkurrencen Det Ser Du Ikke I Byen er Anders Morgenthaler. Han kedede sig undervejs, før han fandt sit favoritfoto.

Anders Morgenthaler er ret træt af naturfotos. I videoen kan du se hvilke fotos han bedre kan lide.

- Der findes 4 milliarder billeder af den slags, som man kan købe for en femmer – som er bedre...

- Det her vil ikke provokere ét eneste menneske - det bliver til savsmuldstapet...

- Frost på ruden- det er så kedeligt, at jeg næsten ikke kan holde det ud. Det er jo en smuk sanselig oplevelse, men at tage et billede af det...

- Is, grene og strå. Ja, jeg kan høre lyden og mærke det, men lad nu vær med at tage et billede af det, skal vi aftale det?

- Ok, jeg vil jo ikke være negativ, men det med at tage billeder af naturen er helt vanvittigt kedeligt for andre at se på. Kan vi blive enige om at det med at dokumentere fotografisk har taget overhånd?

Anders Morgenthaler er en meget flink mand, men det var lidt en kamp for tegneren og filminstruktøren at komme gennem hele bunken af fotos, som DR Kunstklub havde taget med til ham.

Heldigvis var der på forhånd blevet sorteret godt ud i de foreløbig 7000 fotos, som DR Kunstklub har fået sendt ind fra hele landet i forbindelse med fotokonkurrencen Det Ser Du Ikke I Byen, hvor de bedste fotos bliver udstillet i Rundetårn i juni under Copenhagen Photo Festival.

Orden fjerner fantasien

Nogle af de medbragte fotos vakte dog begejstring. Bl.a. et foto af et gammelt toilet, der fik følgende ord med på vejen.

- Det her er fedt. Vi ser et gennemsmadret toilet, og det ser helt sindsygt ud. Det er helt absurd og ligner noget, der er konstrueret til et væsen, der ikke findes. I sådan et foto er der masser af historier. Det er fyldt med liv og insekter, der bobler rundt.

Morgenthalers favorit var dog et foto taget af Mogens Bjergby, hvor man ser en smedje ved Hundested Havn, hvor et skilt på væggen siger: Orden fjerner fantasien.

- Det er jo rigtigt nok, men det er altså ingen undskyldning for at hele din ejendom ligner lort.

Tjek videoen øverst og du kan selv deltage i #detserduikkeibyen frem til 31. marts.

Du uploader fotos på Instagram, Facebook, Twitter med #detserduikkeibyen eller mailer til kunst@dr.dk