VIDEO Kunst-talenter har lavet et helt sæt tøj i papir

Det knitrer en del og det kan godt være lidt svært at sætte sig ned. Det er ikke uden problemer at gå i tøj lavet af papir.

- Det danske vejr er ikke specielt velegnet til tøj lavet i papir. Sådan siger et hold af elever fra Talentskolen i Næstved, der har lavet et helt sæt tøj af kridhvidt papir.

I forbindelse med DR Kunstklubs projekt Hva' Ka' Papir har et hold fra Talentskolen i Næstved løst opgaven: Integrer papir i din påklædning.

Hva' Ka' Papir

Hva' Ka' Papir er et interaktivt projekt dedikeret til papir, hvor du skal løse 18 opgaver ved hjælp af papir. Her på dr.dk kommer der en daglig opgave.

500 personer og hold har allerede modtaget en fysisk opgavebog med alle 18 opgaver - hvis du også bare gerne vil i sving og løse alle opgaver nu, så kan den downloades HER.

Find os på Facebook og Instagram

Det har de gjort ved at lave et helt sæt tøj bestående af bluse, nederdel, paraply og taske.

- Blusen er lavet efter et eksisterende mønster, men hvor vi har fået skabt lidt ekstra bevægelighed, så jeg kan få armene ned og ikke behøver stå med armene ude som en robot, forklarer Mie Vibeke Holck-Clausen, som er en af dem der står bag sættet.

Hun fortsætter:

- Den plisserede nederdel giver lidt ekstra volume til papiret, og her er det største problem, når man skal sidde ned. Ja, og så knitrer det en del, så man kan altid høre, hvornår man kommer, når man bærer papir.

I det hele taget er det måske mere flot end praktisk at bære papir i den danske vinter. Paraplyen er nok bedre som solskærm og tasken - ja, den skal også helt undgå vand. Præcist som en taske i læder.

Se videoen øverst og bliv inspireret til at lave dit eget tøj i papir.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve